Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Σεφ του Βεροιώτη προτείνει: Γουρουνόπουλο ψητό σε κρούστα αρωματικών

Βάζουμε στο μπλέντερ το φινόκιο κομμένο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε στον πολτό τα αρωματικά και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Το αλατίζουμε προσεκτικά και κατόπιν τρίβουμε επάνω τον πολτό των αρωματικών, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα παχύ περίβλημα σε όλο το κρέας.
Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες (ακόμη και όλη τη νύχτα, αν θέλουμε). Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο μισή ώρα πριν, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και το ψήνουμε για 1.30'- 2 ώρες. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί 20', πριν αφαιρέσουμε το δίχτυ προσεκτικά. Το κόβουμε σε παχιές φέτες και το σερβίρουμε .
Υλικά

2 - 2.5 κιλά χοιρινή σπάλα, τυλιγμένη από τον κρεοπώλη μας σε δίχτυ
1 μικρό φινόκιο
από 2 κοφτές κ.σ. θυμάρι, δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, φασκόμηλο, φρέσκια ρίγανη
5 σκ. σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ