Το ψάρι είναι από τις καλύτερες τροφές και τα Βεροιώτικα σπίτια το έχουν στο τραπέζι τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Όταν όμως θέλετε να τηγανίσετε ή να ψήσετε ψάρι στο σπίτι, η μυρωδιά που μένει πίσω, σας κάνει πολλές φορές να το ξανασκεφτείτε. Όσα παράθυρα και αν ανοίξετε η χαρακτηριστική μυρωδιά του ψαριού μένει διάχυτη σε όλο το σπίτι. Υπάρχουν όμως μερικοί τρόποι για να απαλλαγείτε γρήγορα και με υλικά που έχετε στο σπίτι σας.
Δοκιμάστε να βάλετε κανέλα, γαρύφαλλο ή βανίλια σε ένα μπρίκι με νερό και να τα βράσετε. Το καλό με τα συγκεκριμένα μπαχαρικά είναι ότι έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις δυσάρεστες οσμές! Η κουζίνα σας θα γεμίσει ευχάριστο άρωμα που θα περιορίσει αυτή τη μυρωδιά του ψαριού. Ένας άλλος τρόπος και μάλιστα κλασικός είναι το περίφημο ξύδι που κάνει θαύματα. Βάλτε μέσα στο ταψί ή στο τηγάνι... λίγο ξίδι το οποίο θα εξουδετερώσει την άσχημη μυρωδιά.
Δοκιμάστε να βάλετε κανέλα, γαρύφαλλο ή βανίλια σε ένα μπρίκι με νερό και να τα βράσετε. Το καλό με τα συγκεκριμένα μπαχαρικά είναι ότι έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις δυσάρεστες οσμές! Η κουζίνα σας θα γεμίσει ευχάριστο άρωμα που θα περιορίσει αυτή τη μυρωδιά του ψαριού. Ένας άλλος τρόπος και μάλιστα κλασικός είναι το περίφημο ξύδι που κάνει θαύματα. Βάλτε μέσα στο ταψί ή στο τηγάνι... λίγο ξίδι το οποίο θα εξουδετερώσει την άσχημη μυρωδιά.