Ο ΣΕΦ ΤΟΥ «ΒΕΡΟΙΩΤΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
Μουσκεύουμε από βραδύς τα ρεβύθια και τα βράζουμε αφαιρώντας τον αφρό τους. Τα κατεβάζουμε και τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό τους, φροντίζοντας να μην έχουν λιώσει. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Όταν εξατμισθούν τα υγρά των κρεμμυδιών, ρίχνουμε τον πελτέ και το λιώνουμε στο λάδι. Προσθέτουμε τις τομάτες, το αλατοπίπερο και βράζουμε για λίγο τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε ταψί τη σάλτσα, τα ρεβύθια, το θυμάρι και διορθώνουμε αν χρειάζεται το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο υγρό από τα ρεβύθια και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30′ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα ρεβύθια και να μείνουν με τη σάλτσα.
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 τομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 τομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς