Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Κατόπιν ρίχνουμε την τομάτα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και θυμάρι. Αφήνουμε να σωθεί το νερό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, σιγοψήνοντας για 2΄-3΄ ακόμη. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και τον πελτέ. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και σβήνουμε τη φωτιά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια στρόγγυλη φόρμα και ότι περισσεύει από τα πλαϊνά το κόβουμε. Αδειάζουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε την τάρτα με λαδόκολλα για να μην αρπάξει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200© για 30΄-40΄. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ: 1 φύλλο σφολιάτας
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στο ρεντέ
1 ντομάτα κομμένη καρέ
1κγ.τοματοπελτέ
150ml κρέμα γάλακτος
150γρ. τυρί κρέμα(Philadelphia)
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, μοσχοκάρυδο
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια στρόγγυλη φόρμα και ότι περισσεύει από τα πλαϊνά το κόβουμε. Αδειάζουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε την τάρτα με λαδόκολλα για να μην αρπάξει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200© για 30΄-40΄. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ: 1 φύλλο σφολιάτας
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στο ρεντέ
1 ντομάτα κομμένη καρέ
1κγ.τοματοπελτέ
150ml κρέμα γάλακτος
150γρ. τυρί κρέμα(Philadelphia)
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, μοσχοκάρυδο