Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Βεροιώτης σεφ προτείνει: Ιμάμ Μπαιλντί

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες χωρίς να αφαιρέσουμε τελείως το κοτσάνι τους και χαράζουμε με ένα μαχαίρι διαμπερώς με δυο κάθετες μαχαιριές χωρίς να τις χωρίσουμε. Τις βάζουμε αν θέλουμε για κανένα μισάωρο σε ελαφρύ αλατόνερο να ξεπικρίσουν. Ωστόσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα κόβουμε τα κρεμμύδια εμενσέ (λεπτές φέτες) και τα σοτάρουμε με
λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Όταν μαραθούν προσθέτουμε τα σκόρδα, τις πιπεριές (αν βάλουμε) και τις τομάτες. Βράζουμε για ένα τέταρτο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και δίνουμε μια βράση ακόμη. Παράλληλα τηγανίζουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν, αφού τις έχουμε πρώτα στραγγίσει. Τις αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι. Τις ανοίγουμε, τις πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά, τις γεμίζουμε με τη φάρσα μας, τοποθετούμε από πάνω 2-3 φέτες τομάτας, λίγη φρυγανιά και ψήνουμε στον φούρνο στους 180© για 40-45΄.

Tips: μπορούμε 10΄πρίν ολοκληρωθεί το ψήσιμο να πασπαλίσουμε με φέτα ή ξινομυζήθρα.

Μπορούμε επίσης να μην τηγανίσουμε τις μελιτζάνες αλλά να τις ψήσουμε στον φούρνο ραντίζοντάς τες με λίγο ελαιόλαδο.

ΥΛΙΚΑ: 


6 μελιτζάνες μακρόστενες

3-4 κρεμμύδια(ανάλογα το μέγεθος)

4 σκελίδες σκόρδο

4-5 ώριμες τομάτες(τριμμένες στο ρεντέ)

2-3 φέτες τομάτας (σε κάθε μελιτζάνα)

1 κούπα ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι, λίγη φρυγανιά

Προαιρετικά 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά (σε λωρίδες)

100 γρ. φέτα σπασμένη στο χέρι

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ