Πλένουμε καλά τα κότσια μας και τα σκουπίζουμε. Τα τρυπάμε και τα γεμίζουμε με δυο σκελίδες σκόρδο σε κάθε κομμάτι. Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμόνι και την μουστάρδα και περιχύνουμε τα κότσια. Μεταφέρουμε σε μια γάστρα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε, λίγο δενδρολίβανο και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες
ή από βραδύς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, διαβρέχουμε με το λευκό κρασί κ ψήνουμε στους 180© για τουλάχιστον 2 ½ ώρες με κλειστό καπάκι κ μισή ώρα ξεσκέπαστο για να χρωματίσει το κρέας μας.
TIPS: το κότσι είναι ένα εύκολο έδεσμα, φθηνό, εύγευστο με πολλές παραλλαγές. Μπορούμε να προσθέσουμε μπίρα, μέλι, μανιτάρι, χυμο πορτοκάλι κ.α.
ή από βραδύς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, διαβρέχουμε με το λευκό κρασί κ ψήνουμε στους 180© για τουλάχιστον 2 ½ ώρες με κλειστό καπάκι κ μισή ώρα ξεσκέπαστο για να χρωματίσει το κρέας μας.
TIPS: το κότσι είναι ένα εύκολο έδεσμα, φθηνό, εύγευστο με πολλές παραλλαγές. Μπορούμε να προσθέσουμε μπίρα, μέλι, μανιτάρι, χυμο πορτοκάλι κ.α.
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς