Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Αλέφαντος»: Αυτός είναι ο «Λιονέλ Μέσι» του Μπάσκετ (VIDEO)

Αν και είναι γνωστό πως ο «Αλέφας» δεν ασχολείται με μπάλες που έχουν σπυριά και ότι παίζεται με το χέρι είναι μ@λ@κία, δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω τον Λιονέλ Μέσι του μπάσκετ που παίζει στο NBA τον μοναδικό Στέφεν Κάρι. Ο άνθρωπος που απειλεί τον μύθο του Τζόρνταν. Δεν ξέρω ρε παιδιά τι λέτε εσείς, αλλά ο αθλητής αυτός, έχει έρθει από κάποιον άλλο πλανήτη.
Βλέπω κάτι βιντεάκια στο YouTube με τα κατορθώματά του και έχω μείνει παγωτό. Ομολογώ ότι με το ΝΒΑ είχα πάψει να ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια, πάρα πολλά, διότι ήμουν από τους τυχερούς (ή άτυχους αναλόγως υπό ποιο πρίσμα το εξετάζει κανείς) που έζησαν πολύ έντονατη χρυσή δεκαετία του '90 και πρόλαβαν και τη μεγάλη αλλαγή στο σπορ που προκάλεσαν οι θρύλοι της δεκαετίας του '80.
Εδώ και αρκετό καιρό, όμως, έχει εμφανιστεί ένας τύπος που με τα μαγικά του ανατρέπει εκ βάθρων τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παίζουν μπάσκετ, που έχει γίνει εμβληματική φυσιογνωμία της πιο εμπορικής λίγκας του πλανήτη, χωρίς καν να "πλασαριστεί", χωρίς να χρειαστεί να τον περιτυλίξουν οι εταιρείες με χρυσόσκονη. Δεν πετάει όπως έκανε ο Michael Jordan. Δεν έχει αυτήν την αταβιστική πείνα για νίκες που είχε ο Kobe Bryant. Δεν έχει καν την εντυπωσιακή σωματική διάπλαση και τις φυσικές δυνάμεις που ξεχειλίζουν στο ταλέντο του LeBron James. Ο Steph Curry, όμως, αλλάζει τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ.
Με τα τρίποντα εν στάσει, εν κινήσει, fade away, υπό πίεση, με τα αδύνατα καλάθια του τέλος πάντων, με τα μαγικά ξόρκια του που για το 95% των συμπαικτών μοιάζουν αδύνατα και σε εκείνον προκύπτουν φυσιολογικά, σαν να είναι γεννημένος γι' αυτό ακριβώς: για να κάνει το αδύνατο απλό, για να κάνει τη χειρότερη υπό κανονικές συνθήκες επιλογή να μοιάζει η καλύτερη. Η Επανάσταση του Curry, δεν μπορώ να το αποδώσω διαφορετικά. Μια επανάσταση συναρπαστική, ακαταμάχητη, συνώνυμο της νίκης.
Το αστέρι του Golden State είναι το απόλυτο σύμβολο για το NBA του σήμερα. Όχι μόνο επειδή κέρδισε τον τίτλο του MVP της σεζόν, φόρεσε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή με τους δικούς του Warriors -το τέλειο περιβάλλον, όπως αποδεικνύεται, για να εκφράσει όλο το ταλέντο του- ή επειδή μας ανάγκασε να ξεθάψουμε τα βιβλία των ρεκόρ στις αρχές του 2015-16 ή γιατί αύξησε την πώληση της φανέλας με το όνομά του κατά 581%. Όχι, η επανάσταση του Curry είναι πιο σημαντική, πιο ιστορική και τα αποτελέσματά της μόλις τώρα ξεκινούν να γίνονται αντιληπτά, μόλις τώρα συστήνονται με σαφήνεια στο ευρύ κοινό.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ