Ο σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς μέσα από το παρακάτω άρθρο να συμβουλεύει τι να κάνουμε όλα εκείνα τα προϊόντα που περίσσεψαν από το Πάσχα. Σε τι θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν το κρέας, τα τυριά, το ρύζι, οι πατάτες, τα αυγά και τα τσουρέκια; Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις του σεφ: Κρέας: (χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, κατσίκι) Μπορούμε να το ψιλοκόψουμε και να το βάλουμε... σε σαλάτες, σε σάντουιτς, κρέπες, γέμιση για πίτα, πίτσα, τορτίγιες, μπουρεκάκια γεμιστά, μαγειρεμένο κοκκινιστό κ συνοδευόμενο με μακαρόνια.
Τυριά: σουφλέ, πανέ κ τηγάνισμα, κροκέτες, στις σαλάτες, ογκρατέν, μανιτάρια γεμιστά με τυριά, γέμιση για πίτες, πίτσες.
Ρύζι: ριζότο, ριζοκροκέτες, τηγανητό ρύζι
Πατάτες: πατάτες ογκρατέν, πουρές πατάτας, κροκέτες πατάτας
Αυγά: στις σαλάτες, γεμιστά με μαγιονέζα(κόβουμε στη μέση κ αφαιρούμε τον κρόκο και τον δουλεύουμε με λίγη μαγιονέζα), πατατοσαλάτα με αυγά, τυλιχτά με κιμά κ τηγανητά, αυγά τουρσί(καθαρίζουμε από τα τσόφλια, τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο, γεμίζουμε με λευκό ξύδι, ρίχνουμε μπαχαρικά της αρεσκείας μας. Εγώ έβαλα σκελίδες σκόρδου, κόκκους πιπέρι, δαφνόφυλλο και λίγο ελαιόλαδο. Σφραγίζουμε και φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Τσουρέκια: βάση για εκμέκ, προφιτερόλ, πουτίγκα, τούρτα. Κορμός, τρουφάκια μέχρι και αυγόφετες. Τέλος τα σοκολατένια αυγά που θα μείνουν,(αν μείνουν) τα λιώνω και τα κάνω σάλτσα για τα παραπάνω.
Τυριά: σουφλέ, πανέ κ τηγάνισμα, κροκέτες, στις σαλάτες, ογκρατέν, μανιτάρια γεμιστά με τυριά, γέμιση για πίτες, πίτσες.
Ρύζι: ριζότο, ριζοκροκέτες, τηγανητό ρύζι
Πατάτες: πατάτες ογκρατέν, πουρές πατάτας, κροκέτες πατάτας
Αυγά: στις σαλάτες, γεμιστά με μαγιονέζα(κόβουμε στη μέση κ αφαιρούμε τον κρόκο και τον δουλεύουμε με λίγη μαγιονέζα), πατατοσαλάτα με αυγά, τυλιχτά με κιμά κ τηγανητά, αυγά τουρσί(καθαρίζουμε από τα τσόφλια, τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο, γεμίζουμε με λευκό ξύδι, ρίχνουμε μπαχαρικά της αρεσκείας μας. Εγώ έβαλα σκελίδες σκόρδου, κόκκους πιπέρι, δαφνόφυλλο και λίγο ελαιόλαδο. Σφραγίζουμε και φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Τσουρέκια: βάση για εκμέκ, προφιτερόλ, πουτίγκα, τούρτα. Κορμός, τρουφάκια μέχρι και αυγόφετες. Τέλος τα σοκολατένια αυγά που θα μείνουν,(αν μείνουν) τα λιώνω και τα κάνω σάλτσα για τα παραπάνω.
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς