Σε φαρδιά κατσαρόλα ή σοτέζα κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Τα αφαιρούμε και τα φυλάσσω στην άκρη. Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές κομμένες σε χοντρά καρέ και την καυτερή ψιλοκομμένη. Αφού μαραθούν ρίχνουμε και τις ντομάτες, δίνουμε μια βράση, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα λουκάνικα.
Αφού δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε και εκτός φωτιάς σπάμε την φέτα με τα χέρια ή την τρίβουμε στο χοντρό μαχαίρι του ρεντέ. Τέλος πουδράρουμε με την φρέσκια ρίγανη.
Αφού δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε και εκτός φωτιάς σπάμε την φέτα με τα χέρια ή την τρίβουμε στο χοντρό μαχαίρι του ρεντέ. Τέλος πουδράρουμε με την φρέσκια ρίγανη.
ΥΛΙΚΑ: 4 λουκάνικα χωριάτικα
2 κρεμμύδια κομμένα εμενσέ (σε λεπτές φέτες)
4 πράσινες πιπεριές
4 κόκκινες πιπεριές
1 καυτερή πιπεριά(προαιρετικά)
4 ώριμες ντομάτες κομμένες καρέ ή τριμμένες στον τρίφτη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
100γρ. φέτα(προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι, λίγη φρέσκια ρίγανη
Tips: το σπετζοφάι αποτελεί παραδοσιακό πιάτο της περιοχής του Πηλίου και την ονομασία του την οφείλει στο βασικό προϊόν που συνθέτει το φαγητό, τις πιπεριές, που στην τοπική γλώσσα ονομάζονται «σπέτζες».
2 κρεμμύδια κομμένα εμενσέ (σε λεπτές φέτες)
4 πράσινες πιπεριές
4 κόκκινες πιπεριές
1 καυτερή πιπεριά(προαιρετικά)
4 ώριμες ντομάτες κομμένες καρέ ή τριμμένες στον τρίφτη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
100γρ. φέτα(προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι, λίγη φρέσκια ρίγανη
Tips: το σπετζοφάι αποτελεί παραδοσιακό πιάτο της περιοχής του Πηλίου και την ονομασία του την οφείλει στο βασικό προϊόν που συνθέτει το φαγητό, τις πιπεριές, που στην τοπική γλώσσα ονομάζονται «σπέτζες».
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς