Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νίκος Μπέκης: «Να κάνουμε μελέτη για hot spot στο δήμο Βέροιας - Μη μας προλάβουν τα γεγονότα»

Το θέμα του προσφυγικού μονοπώλησε τα προημερησίας θέματα του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, τα αίτια που το δημιούργησαν αλλά και το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν πρόσφυγες και στο δήμο Βέροιας. Το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί πολίτες για το δήμο Βέροιας Νίκος Μπέκης, ζητώντας έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ώστε να γίνει μελέτη από το δήμο για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή μας...
έτσι ώστε όπως είπε να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων. Αναλυτικά η τοποθέτησή του: «Το σημαντικό είναι η αιτία που το γέννησε, κάτι για το οποίο δε μιλάνε όσοι ευθύνονται στην Ε.Ε. Είτε ως επιτιθέμενοι, ως λύκοι ή ως τσακάλια που προσδοκούν υπολείμματα, διογκώνουν το πρόβλημα αρνούμενες να βοηθήσουν τα θύματά τους. Το κάνουν για να διαμελίσουν μια χώρα όπως έκαναν και στο παρελθόν. Μπροστά στο ανθρώπινο δράμα και την τραγωδία που ζούνε αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Είναι οι μόνοι που δε φταίνε. Η κυβέρνηση -αν και δεν είμαι κυβερνητικός- κάνει ότι καλύτερο μπορεί αυτή τη στιγμή και πρέπει εμείς να είμαστε αλληλέγγυοι. 
Πρέπει να παρθεί μια απόφαση από το δήμο, να βγει επιτροπή με αρμόδιους αντιδημάρχους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου και να καταθέσουμε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, έκθεση με το αν και πως μπορεί να φιλοξενήσει προσωρινά και για όσο χρόνο χρειαστεί, στη βάση οικειοθελούς προσέλευσης, τι αριθμό προσφύγων και τι χρειάζεται από την κεντρική κυβέρνηση για να είναι ανθρώπινη μια αξιοπρεπείς διαβίωση. Για να μην μας προλάβουν τα γεγονότα και να μην πουλάμε μόνο μούρη στις επισκέψεις στα κέντρα και όταν έρθει η ώρα να βάλουμε το καρφί να σφυρίζουμε αδιάφορα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέκης, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη στην Ειδομένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ