Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πατσίκας: Μερικές σκέψεις για το προσφυγικό και το πρώτο hot-spot της Βέροιας

Στο προσφυγικό ζήτημα και την δημιουργία «χοτ σποτ» στη Βέροια αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Χ. Πατσίκας: «Σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για τη δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού, σε γενικές γραμμές ακούστηκαν όλες οι απόψεις σε ήρεμους τόνους. Απόψεις για τον φόβο και την ανησυχία των περίοικων, αλλά και για την αλληλεγγύη που είναι δεδομένο ότι θα δείξει η τοπική κοινωνία. Μοναδικό παρατράγουδο,
η φασίζουσα νοοτροπία ορισμένων, να βαφτίζουν την ανησυχία – ρατσισμό. Να θεωρούν ότι ο προβληματισμός για το πόσοι θα είναι, πόσο θα μείνουν, είναι ρατσιστική συμπεριφορά. Ευτυχώς αυτοί εκτός από λίγοι είναι και "λίγοι".
Και πάμε τώρα στη δική μου τοποθέτηση. 
Ρεαλιστικά, αυτό που θα αντιμετωπίσει η περιοχή μας, είναι ένα αναγκαίο κακό. Πρώτα κακό για τους ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν, που πίστεψαν τις υποσχέσεις των δουλεμπόρων, που άκουσαν το κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης ότι από εδώ θα περάσουν στη Δυτική Ευρώπη. Κακό φυσικά και για την τοπική κοινωνία, που εν μέσω μιας εγχώριας κρίσης (ανθρωπιστικής όπως λέει η κυβέρνηση) καλείται να στηρίξει από το υστέρημά της, μία επιπλέον ανθρωπιστική κρίση, εισαγόμενη.
Το ζήτημα δημιουργίας hot-spot στη Βέροια, έχει προσπεράσει τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και της λαϊκής βούλησης. Η κυβέρνηση «αποφασίζει και διατάσσει».
Όμως, μην ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να έκανε στροφή 180 μοιρών στο οικονομικό της πρόγραμμα, αλλά παραμένει ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΗ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και την πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Και για αυτήν την πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίστηκε δις από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι την προτίμησαν με μεγάλη διαφορά από τα άλλα κόμματα.
Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κατάστασης στη Βέροια:
Το έγγραφο αναφέρει ότι θα φιλοξενηθούν 300-500, οι δικές μου πληροφορίες κάνουν λόγο για 1000. Το hot-spot στο Φράγμα (γιατί εκεί ακριβώς βρίσκεται) είναι το πρώτο και πολύ πιθανόν να ανοίξει και δεύτερο κ.ο.κ.

Η τοπική κοινωνία είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της, τους ανθρώπους που θα ζήσουν δίπλα μας. Με όλες τις δυνάμεις της. Όταν όμως εξαντληθούν αυτές οι αντοχές, τι θα γίνει; 
Λένε ότι πρέπει να τους εξασφαλίσουμε τροφή, υγιεινή και περίθαλψη ώστε να μην ξεσηκωθούν. Επαναλαμβάνω: Για πόσο καιρό θα αντέξουν οι πολίτες της Βέροιας και οι δημόσιες δομές να παρέχουν στους πρόσφυγες; Μην ξεχνάμε ότι έχουμε ένα νοσοκομείο που δυσκολεύεται να περιθάλψει ακόμα και τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες.
Τέλος, υπάρχει και το ζήτημα της Βεργίνας. Εκεί φτιάχνουμε νέο Μουσείο για να προσελκύσουμε τουρισμό. Πότε και πώς θα αναπτυχθεί η περιοχή;
Δυστυχώς, αγαπητοί μου φίλοι, τα χειρότερα είναι μπροστά μας.


Υ.Γ. 1: Απόψεις που ακούστηκαν από και εκτός μικροφώνου περί Ελλήνων αυτόχθονων… ιθαγενών και περί της Ευρώπης που βάζει μόνη της βόμβες και σκοτώνει αθώους πολίτες για να κλείσει τα σύνορα, ας τις θεωρήσουμε απλά γραφικές.
Υ.Γ. 2: Επειδή ακούστηκε επίσης, ότι "ζητάμε αν έρθουν οικογένειες με παιδιά" προφανώς γιατί θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνοι από "τους άλλους", αυτός τι είδους διαχωρισμός είναι;;;
Υ.Γ.: 3: Το εκκλησάκι μέσα στο στρατόπεδο, σφραγίστηκε με σιδεριές υπό τον φόβο της βεβήλωσης.
Υ.Γ. 4: Τη βόλτα στο αλσάκι του Φράγματος και τον περίπατο στη λίμνη, πρέπει να την ξεχάσετε μέχρι νεωτέρας…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ