Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βροντερό παρών έδωσαν οι πολίτες στο... προσφυγικό δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Από τις πιο πολυπληθής ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, καθώς πλήθος κόσμου από όλο το δήμο και κυρίως από τα χωριά Αγία Βαρβάρα, Άμμος και Ασώματα βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων για να την παρακολουθήσουν. Ο λόγος ήταν η μετεγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» στις Βαρβάρες, κάτι που προκάλεσε την ανησυχία και την αντίδρασή τους. Άλλωστε, η συλλογή υπογραφών των κατοίκων...
ήταν αυτή που συγκάλεσε την έκτακτη αυτή συνεδρίαση, τα πρακτικά της οποίας θα σταλούν στο Υπουργείο. 
Αν αναλογιστούμε τις μελλοντικές εξελίξεις, το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ίσως αποτελέσει τελικά μια ιστορική συνεδρίαση για τη Βέροια. Και άλλες φορές στο παρελθόν, πολίτες παραβρέθηκαν στις συνεδριάσεις για θέματα καθημερινότητας και έργων που αφορούσαν την περιοχή τους, το χθεσινό όμως ίσως αφορούσε την αλλαγή της καθημερινότητάς τους, κάτι το οποίο φοβούνται έντονα οι κάτοικοι. Το να μάθουμε να ζούμε με τους πρόσφυγες ήταν μια άποψη που ακούστηκε από αρκετά στόματα, τίποτα όμως δε στάθηκε ικανό χθες να καταλαγιάσει τον φόβο που νιώθουν οι πολίτες, ειδικά αυτοί που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου φιλοξενίας.

Μεμονωμένοι πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και πολιτών έφτασαν από νωρίς στην αίθουσα ζητώντας το λόγο. Την άποψή τους παρουσίασαν η Τσακίρη Μαρία, εκπρόσωπος της Ελλήνων Συνελευσις, ο Σπύρος Κωτσιαντής, πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας, ο Βαγγέλης Μοτσιόπουλος, πρόεδρος της κοινότητας Άμμου, ο Ηλίας Γαλάνης, εκπρόσωπος της λαϊκής συνέλευσης Αγίας Βαρβάρας, ο Αλέκος Μόσχος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, ο Παύλος Τουτουντζίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Ημαθίας, ο Λάζαρος Κουμπουλίδης, πρόεδρος του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας, ο Απόστολος Εμμανουηλίδης, πρόεδρος στην Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ημαθίας, ο εκπρόσωπος της Ομάδας Αλληλεγγύης, ο Γιώργος Σπυριδόπουλος, πολίτης, ο Γιάννης Μελιόπουλος, μέλος του Γενικού Συμβούλιου ΑΔΕΔΥ και Δ.Σ. Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Ημαθίας, ο Δημήτρης Αβραμίδης, πολίτης, η Ευγενία Καβαλάρη, πρόεδρος συνδέσμου φιλολόγων Ημαθίας, η Αγγελική Αρβανιτάκη, εκπρόσωπος της Α/θμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας μοίρασαν φυλλάδιο με τα επιχειρήματα της διαμαρτυρίας και της αντίρρησής τους στην εγκατάσταση στην περιοχή τους των προσφύγων. 

Η συζήτηση, όπως ανέφερε και στην αρχή ο πρόεδρος του ΔΣ Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, είχε καθαρά χαρακτήρα καταγραφής απόψεων, οι οποίες θα αποσταλούν στο Υπουργείο.












ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ