Ειδική αναφορά έγινε για τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΒΙΖ. σε κάθε εισερχόμενο φορτίο πρώτων υλών, αλλά και σε όλα τα εξερχόμενα προς πώληση. Το Χημείο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, είναι πιστοποιημένο από τον ΕΟΦ και πραγματοποιεί αναλύσεις εναρμονισμένες με τους πιο αυστηρούς όρους της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ενώ οι ευρωπαϊκοί κανόνες θέτουν ως όριο τα 20ppb μυκοτοξινών στις πρώτες ύλες, το αποδεκτό από την ΕΛ.ΒΙ.Ζ. όριο πάνω από το οποίο καμία πρώτη ύλη δεν εισέρχεται στο εργοστάσιο, είναι τα 3ppb.
Ακολούθησε παρουσίαση του Δρ. Ηλία Γιάννενα, από το εργαστήριο Διατροφής του τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, με θέμα «η σημασία της διατροφής στην ανάπτυξη και τα ποιοτικά Χαρακτηριστικά των μόσχων πάχυνσης». Ο κ. Γιάννενας ανέλυσε στους βοοτρόφους τεχνικές λεπτομέρειες για τα προϊόντα που παράγει η ΕΛ.ΒΙ.Ζ., τις εγγυήσεις που προσφέρει, καθώς και για τα πρωτοποριακά μείγματα που δημιουργούνται και αναμένεται να πιστοποιηθούν σε ανώτατο επίπεδο, με στόχο την παραγωγή ακόμα και βιολογικού βόειου κρέατος.
Ακολούθησε ενδιαφέρον διάλογος με τους βοοτρόφους, που επικεντρώθηκε κυρίως στην αλλαγή φιλοσοφίας που φέρνει η νέα εποχή στην ιστορική ΕΛ.ΒΙ.Ζ.