Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κρητικός «σεισμός» στην Ημαθίας με το χορό του Συλλόγου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 5 Μαρτίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας στο «Σείριος». Φέτος ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γευτεί, πέρα από την κρητική μουσική και την παραδοσιακή κουζίνα του νησιού αλλά και άφθονη τσικουδιά και κρασί. Ο χορός των κρητικών όπως κάθε χρόνο είχε τεράστια ανταπόκριση, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα του κέντρου, με κρητικούς από όλη την Ημαθία...
λάτρεις της κρητικής μουσικής και παράδοσης, πολλή νεολαία αλλά και πόντιους, καθώς φέτος συμμετείχε και η αδελφοποιημένη με τον σύλλογο Κρητικών, Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Παύλος Σαρημιχαηλίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» Αντώνης Καγκελίδης και πλήθος κόσμου. 


Τον χορό άνοιξαν όπως κάθε χρόνο το τμήμα αρχαρίων του Συλλόγου και ακολούθησαν οι μικροί χορευτές που ενθουσίασαν με τις παραδοσιακές τους στολές και το καμάρι τους.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Αλιβιζάκης απένειμε τιμητικές πλακέτες τόσο στους ανθρώπους που πρόσφεραν στο σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σε τρεις μαθητές που διακρίθηκαν στον τομέα της εκπαίδευσης.

Για την πολυετή προσφορά του στο Σύλλογο τίμησαν τον χοροδιδάσκαλο των μικρών παιδιών Σοφοκλή Τζεδάκη και τον Κώστα Νταμπακάκη, τον εδώ και 12 χρόνια ερωτικό μετανάστη στη Βέροια, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, που ήρθε ως χορευτής και τον βάφτισαν χοροδιδάσκαλο.
Την εμφάνισή του έκανε στη σκηνή και το νεοσύστατο τμήμα των Ριζίτικων, που συμμετέχουν παλιά μέλη του Συλλόγου ενώ στη συνέχεια ο κόσμος απόλαυσε το τμήμα επιδείξεων, που όπως κάθε φορά τραντάζει την πίστα. 
Ακολούθησε κρητικό γλέντι μέχρι το πρωί, με τον Νίκο και Αντρέα Φλαμουράκη και το συγκρότημά τους. Δείτε τα βίντεο και το φωτορεπορτάζ από τη βραδιά:


























































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ