Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Ψήνονται» αυξήσεις φόρων στα καύσιμα

Την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που θα σημάνει άνοδο των λιανικών τιμών των καυσίμων και επιβαρύνσεις για όλα τα νοικοκυριά διαπραγματεύεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο με τους θεσμούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελληνική πλευρά επιχειρηματολογεί στους θεσμούς υπέρ της αύξησης των φόρων στα καύσιμα, υποστηρίζοντας ότι οι λιανικές τιμές,
έχουν υποχωρήσει πολύ τους τελευταίους μήνες λόγω της αποκλιμάκωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, ότι δεν θα επηρεαστεί σημαντικά ο πληθωρισμός, ενώ υπάρχει και μικρός προβληματισμός για το ότι η κατανάλωση έχει υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες παρά τη μείωση των τιμών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί δεν είναι αρνητικοί σε μια αύξηση των φόρων στα καύσιμα. Στόχος είναι το κενό των 1.8 δις.
Το δεύτερο μέτρο για το οποίο επιμένει η ελληνική πλευρά είναι η επιβολή ειδικού τέλους ένα τοις χιλίοις σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές, το οποίο εκτιμάται ότι θα φέρει στα κρατικά ταμεία ποσό που ανέρχεται περίπου σε 500 εκατ. ευρώ. Οι θεσμοί ωστόσο εμφανίζονται αρνητικοί σε μια τέτοια προοπτική.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφορικά με τις κλίμακες αναφέρουν ότι οι μεγάλες επιβαρύνσεις ξεκινούν πάνω από τις 30.000 ευρώ εισόδημα καθώς και ότι η τελευταία πρόταση για το αφορολόγητο από την ελληνική πλευρά το κατεβάζει στις περίπου 9.000 ευρώ μέσω της μείωσης της έκπτωσης φόρου από τις 2.100 ευρώ στις 2.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ