Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στην Αρχαιολογία «σκαλώνει» η μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 
Τα προβλήματα στέγασης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρας 7/3. Όπως είναι γνωστό, το Μουσικό Σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν 7 χρόνια σε εγκαταστάσεις στο Ταγαροχώρι, με πολλά προβλήματα λειτουργίας όπως οι αίθουσες μουσικής, καθηγητές, τουαλέτες κτλ...
Κατά τη σχολική περίοδο 2011-2012 μεταφέρθηκε στη φυσική του έδρα, στο συγκρότημα δίπλα στο Μπάσκετ. Τέθηκε το θέμα της προσωρινής μετεγκατάστασης του σχολείου στις εγκαταστάσεις του πρώην Πανεπιστημίου στην Αγ. Βαρβάρα, έως ότου ολοκληρωθεί η ανέγερση του Σχολείου στο Ταγαροχώρι. 
Το συγκρότημα του πρώην Πανεπιστημίου διεκδικεί όμως και η Αρχαιολογία Ημαθίας, για να στεγάσει τα εργαστήρια συντήρησης ψηφιδωτών, κάτι που εμποδίζει τις διαδικασίες προσωρινής μετεγκατάστασης του σχολείου. Μάλιστα, υπάρχει και η πρόταση να συστεγαστούν στο χώρο αυτό και οι δυο, κάτι που η πλευρά του Μουσικού δεν το δέχεται, καθώς δεν είναι αρκετός ο χώρος. Για τα παραπάνω θέματα τοποθετήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δέσποινα Παρίση και ο Διευθυντής Γιάννης Καμπουρίδης, ενώ την άποψή τους παρουσίασαν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.
«Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια, προσφέροντας στον πολιτισμό της πόλης, σε παρελάσεις, εκδηλώσεις κτλ. και είναι κρίμα που μόνο 24 παιδιά κάθε χρόνο μπορούν να εισαχθούν, παρά το γεγονός πως στις εξετάσεις περνάνε πολλά περισσότερα, στερώντας έτσι από την πόλη πολύτιμες μουσικές μαθητικές μονάδες. Από την επόμενη χρονιά που όλα τα τμήματα θα είναι πάνω από 24 άτομα, η διδασκαλία στον υφιστάμενο χώρο θα είναι ανέφικτη», ανέφερε η κ. Παρίση.

Την ανάγκη να στεγαστεί το Μουσικό σχολείο σε επαρκές κτίριο που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του, υπερασπίστηκε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αλέκος Μόσχος που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διευθυντής του σχολείου Γιάννης Καμπουρίδης, που τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός σχολείου με προδιαγραφές. «Η προσωρινή μετεγκατάσταση θα λύσει προβλήματα αλλά χρειαζόμαστε έναν χώρο δικό μας, επαρκή να στεγάσεις τις ανάγκες μας», ανέφερε.

Το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης λέγοντας αρχικά πως λύση δε θα δοθεί αν δεν δοθούν αρχικά όλοι οι χώροι του πρώην Πανεπιστημίου. «Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή της Αρχαιολογίας, που αρχικά το διεκδικούσε ως εργαστήριο και τώρα ως ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο (δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι). Το νέο μουσείο των Αιγών διαθέτει χώρους για εργαστήρια για κάποιους τομείς, γιατί δε μπορούν να βολέψουν στους εκεί χώρους τα εργαστήρια και ζητάνε τα δικά μας; Εμείς σαν δήμος τους προτείναμε ένα κτίριο κόσμημα αυτό του πρώην Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στα παλαιά Σφαγεία. Γιατί δεν το θέλουν;»







«Κατεβείτε στην Αθήνα και εκμεταλλευτείτε τις γνωριμίες σας και τις γνωριμίες σας με την Κοτταρίδη. Λύστε το θέμα!», ανέφερε ο κ. Καραπαναγιωτίδης.

Την πρότασή του για την ύπαρξη plan B έθεσε ο Ζήσης Πατσίκας, καθώς όπως υποστήριξε «Το συγκεκριμένο κτίριο στο πρώην Πανεπιστήμιο το διεκδίκησε και το ΑΠΘ, το διεκδικεί τώρα και η Αρχαιολογία. Δε θα ξεμπερδέψουμε εύκολα. Αν γίνει η μετεγκατάσταση στις Βαρβάρες θα τεθεί και το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών», ανέφερε. 
Σε πιο έντονους τόνους τοποθετήθηκε ο Νίκος Μπέκης, λέγοντας πως «Αν θέλει η κ. Κοτταρίδη χώρο, να παλέψει μόνη της όπως παλέψαμε εμείς και όχι να θέλει να βάλει χέρι σε κτίρια για την εκπαίδευση. Είναι επίδειξη δύναμης; Έχουμε και εμείς δύναμη!»
Στην Αγγελική Κοτταρίδη επικεντρώθηκε και η τοποθέτηση του Γιώργου Γουλτίδη, λέγοντας πως πρόκειται για μια περιφερειακή υπάλληλο, ενώ ο δήμαρχος ως εκλεγμένος μπορεί να μιλήσει και να διεκδικήσει σε επίπεδο Υπουργείου. Μάλιστα αναρωτήθηκε αν οι τοπικοί βουλευτές συμπαραστέκονται στο πρόβλημα ή μένουν αμέτοχοι. «Να μιλήσει ο δήμαρχος σε επίπεδο Υπουργείου και να έχει και συμπαραστάτες τους βουλευτές του νομού. Να φύγει από την τοπική αντιπαράθεση μιας περιφερειακής υπαλλήλου», ανέφερε.
«Καταθέσαμε φάκελο με τα δικαιολογητικά για να γίνει η μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου στο χώρο του πρώην Πανεπιστημίου αλλά βρέθηκε μπροστά μας το πρόβλημα. Η Αρχαιολογία, που διεκδικεί το χώρο και που χρειαζόμαστε χαρτί και από εκεί. Στην προσπάθειά μας να αφαιρέσουμε τα επιχειρήματα της Αρχαιολογίας στείλαμε έγγραφο προς το Υπουργείο σύμφωνα με το οποίο παραχωρούμε στην Αρχαιολογία τον χώρο των παλαιών σφαγείων για τις ανάγκες στέγασης των εργαστηρίων. Μάλιστα, οι αρμόδιοι το είδαν θετικά», είπε ο Δήμαρχος ενώ στο ερώτημα του Γιώργου Μελιόπουλου για το πως θα βρεθούν χρήματα για την ανέγερση του σχολείου, είπε πως χρήματα για την Παιδεία πάντα έρχονται σε προτεραιότητα και θα βρεθούν.

Το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας δεν προχώρησε σε ψηφοφορία για το θέμα του Μουσικού Σχολείου, συμφώνησε ομόθυμα την μετάβαση του Δημάρχου στην Αθήνα και τη συνάντηση με το Αρμόδιο Υπουργείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ