Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΔΕΗ: Σε 36 δόσεις, χωρίς προκαταβολή, η ρύθμιση οφειλών για τους αγρότες

Στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος σε 36 δόσεις, χωρίς προκαταβολή, για τους αγρότες, προχωρά η ΔΕΗ, κάνοντας πράξη ένα εκ των 25 μέτρων για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά την έναρξη του διαλόγου με τους εκπροσώπους των αγροτών, ενώ έπεται συνέχεια και για άλλες κατηγορίες καταναλωτών.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου... της ΔΕΗ στις 10/3 αποφασίστηκε ότι οι αγρότες θα μπορούν να αποπληρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την επιχείρηση σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή - η οποία, σημειωτέον, σήμερα ανέρχεται στο 10% του οφειλόμενου ποσού.Από τους 206.317 δικαιούχους αγροτικού τιμολογίου οι 23.207 (11,2%) έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, συνολικού ύψους 100,8 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 86,7% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών (116,2 εκατ. ευρώ) των δικαιούχων αγροτικού τιμολογίου. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης, η ΔΕΗ, για ακόμη μια φορά, στηρίζει την αγροτική δραστηριότητα και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο για την ίδια όσο και για τη χώρα μας. "Αναμένουμε", πρόσθεσε, "από τους αγρότες να ανταποκριθούν σ' αυτή τη γενναία ρύθμιση και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, προϋπόθεση για να εξακολουθήσει η επιχείρηση να παίζει τον κοινωνικό της ρόλο, στηρίζοντας όλους τους καταναλωτές και την ελληνική οικονομία" και κατέληξε: "Η μη τήρηση των υποχρεώσεων των λίγων μετατρέπεται σε επιβάρυνση των πολλών".

Πάντως, η διοίκηση της ΔΕΗ αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιώσεις του υφιστάμενου συστήματος διακανονισμών για την εξόφληση χρεών, το οποίο είχε αναθεωρηθεί, περιλαμβάνοντας σημαντικές αλλαγές, τον Ιούνιο του 2015. Στις επόμενες δύο συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος διάφορα σενάρια, κάποια εκ των οποίων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υπουργός ΠΕΝ Π. Σκουρλέτης είχε επισημάνει την ανάγκη να γίνει πιο "ευέλικτη" η σχετική διαδικασία, δεδομένου ότι δεν έχουν μειωθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ. Είχε σημειώσει ότι, μεταξύ άλλων, συζητούνται περαιτέρω μείωση της προκαταβολής ή και κατάργησή της σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερες δόσεις, ανάλογα πάλι με την περίπτωση, και γενικότερα μια προσέγγιση που θα συνδέεται με το προφίλ κάθε καταναλωτή (οικιακοί, επαγγελματικοί, δήμοι κ.ά.), ώστε να έχει και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ