Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Σφαγή» στο δημοτικό συμβούλιο για τη δημόσια αντιπαράθεση Καμπούρη-Μαυροκεφαλίδη

Σε ιδιαίτερα αυξημένους τόνους κινήθηκε το δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας το βράδυ της Δευτέρας 17/2. Αφορμή; Η δημόσια αντιπαράθεση των προέδρων του ΔΗΠΕΘΕ και ΚΕΠΑ, Νίκο Μαυροκεφαλίδη και Γιώργο Σοφιανίδη αντίστοιχα, που ξεκίνησε μετά το τέλος του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου και τις εκατέρωθεν επιστολές στα τοπικά ΜΜΕ. Το θέμα θίχτηκε από τους δημοτικούς συμβούλους, Μαρκούλη, Ελευθεριάδου και Γουλτίδη... 
με κοινό τόπο την μη επέμβαση του Δημάρχου στην όλη αντιπαράθεση, ενώ κατέληξε σε υψηλούς τόνους από τους δυο προέδρους. 
Το θέμα έθιξε αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης «Προτεραιότητα στο Δημότη» Αντώνης Μαρκούλης, που αναφέρθηκε στη δημόσια αντιπαράθεση των υψηλόβαθμων υπαλλήλων του ΔΗΠΕΘΕ και της ΚΕΠΑ. «Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας έχει γράψει ιστορία, πετυχαίνοντας μάλιστα την πρώτη συμπαραγωγή στην Ελλάδα. Πλέον, διαγράφει μια καθοδική πορεία, λόγω της μείωσης του κρατικού κορβανά. Η δημόσια αντιπαράθεση όμως, καθώς και η ανικανότητα του Δημάρχου να διευθετήσει τη διαφορά, ξενίζει τους πολίτες. Πρόκειται για αντιπαράθεση δυο ανθρώπων που ανήκουν στην ίδια παράταξη αλλά και στον ίδιο χώρο, αυτόν του πολιτισμού». Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην τοποθέτηση του διευθυντή της ΚΕΠΑ Γιάννη Καμπούρη, λέγοντας πως «Έχουμε την τοποθέτηση του υπαλλήλου του δήμου, λείπει όμως αυτή του επικεφαλής της ΚΕΠΑ. Ας ασκήσουν πολιτική οι υπάλληλοι», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει συγκεκριμένη τοποθέτηση προσώπων και ο Δήμαρχος να συντονίσει τις δυο δράσεις έτσι ώστε να μην έχουμε άσχημη κατάληξη. Τέλος, έθιξε το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης και χρήσης των υποδομών της ΚΕΠΑ τόσο από άλλους φορείς όσο και από σχολεία, ενώ έκλεισε με την ευχή να μην έχει το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας την κατάληξη άλλων ΔΗΠΕΘΕ που συμπτύχθηκαν.
Με τη σειρά της η δημοτική σύμβουλος Σοφία Ελευθεριάδου, έκανε λόγο για άπραγη δημοτική αρχή. «Στη δημόσια δήλωση ενός υπαλλήλου του δήμου, η δημοτική αρχή έμεινε άπραγη. Να κλείσει ο κύκλος των ΔΗΠΕΘΕ, ανίκανη η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ και άλλα τέτοια ειπώθηκαν στην δημόσια τοποθέτηση του υπαλλήλου και απορώ πως δεν επενέβη ακόμα ο Δήμαρχος. Απορώ με το θράσος του συγκεκριμένου ανθρώπου και με το πως μένει ακόμα ελεύθερος να πράττει όπως αυτός επιθυμεί. Περιμένω απάντηση από το Δήμαρχο», είπε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Γουλτίδης, που περιμένει όπως είπε από το Δήμαρχο να επιπλήξει τον εν λόγω υπάλληλο. Μάλιστα, όπως ανέφερε, «με πρόταση του ίδιου του Δημάρχου ψηφίσαμε στις 1/2 την προγραμματική σύμβαση και την επόμενη ημέρα ο υπάλληλος άσκησε πολιτική. Εγώ προσωπικά θίχτηκα και ζητώ να ανακαλέσετε, εκτός αν δεχόμαστε αυτά που είπε. Το λόγο πήραν στη συνέχεια οι πρόεδροι των δυο πλευρών, η τοποθέτηση των οποίων κατέληξε σε υψηλούς τόνους. 
«Για την ΚΕΠΑ πρέπει να χτυπάνε εμένα. Εγώ παίρνω τις τελικές αποφάσεις. Δεν είναι παράπτωμα η δημόσια τοποθέτηση με επιστολή αν και διαφωνώ με αυτές τις πρακτικές. Δεν υιοθετώ καμία από τις δυο επιστολές και θεωρώ πως όλα λύνονται με τον διάλογο. Η ΚΕΠΑ Βέροιας, χάρη στην αυταπάρνηση των υπαλλήλων της, που εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, έχει γίνει η καλύτερη της Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ, Γιώργος Σοφιανίδης.
Δε δέχομαι να με προσβάλει ένας κύριος Καμπούρης, ένας υπάλληλος που όταν θεωρεί ότι θίγεται βρίζει με χυδαίο τρόπο. Μας είπε αργόσχολους στην επιστολή του. Ποιος είναι ο κύριος Καμπούρης; Η απάντησή μου που αναρτήθηκε σήμερα το μεσημέρι είναι εμπεριστατωμένη. Συγκάλεσα εκτάκτως το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ για να απαντήσει σε αυτή την αθλιότητα. Όταν μετά από λίγα χρόνια θα βγει στη σύνταξη εμείς θα βάλουμε πλερέζες. Να τελειώνουμε με κάθε Καμπούρη. Στην καμπούρα μας δε θέλουμε Καμπούρηδες!», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης.


Ακολούθησε διάλογος σε έντονο κλίμα αντιπαράθεσης, με τον κ. Σοφιανίδη να αναφέρει πως δεν δικαιολόγησε καμία από τις δυο επιστολές, ενώ τα θέματα προτιμάει να τα λύνει με διάλογο, κάτι που έκανε όπως είπε όλο αυτό το διάστημα. «Δεν πρέπει όμως να απαξιώνουμε ανθρώπους που έχουν κάποια διαδρομή. Δε θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σας».

«Δεν μπορείτε», απάντησε ο κ. Μαυροκεφαλίδης, λέγοντας πως ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ δεν υιοθέτησε καμία επιστολή αλλά δεν σχολίασε όμως και την επιστολή Καμπούρη. «Κάνετε υψηλή πολιτική», του είπε χαρακτηριστικά.

Το λόγο πήρε στο τέλος ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, λέγοντας πως η σχέση ΔΗΠΕΘΕ -ΚΕΠΑ είναι ετεροβαρής. «Ο δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός, όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Η σχέση των δυο είναι ετεροβαρής, με το ΔΗΠΕΘΕ να έχει έναν εργαζόμενο, σε αντίθεση με την ΚΕΠΑ που έχει παραπάνω», με την αναφορά αυτή να προκαλεί την αντίδραση του κ. Μαυροκεφαλίδη που είπε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Ο κ. Μαυροκεφαλίδης είναι ένας άνθρωπος τόσο δραστήριος που κάθε μέρα να του παραχωρούσαμε τη Στέγη, θα τη γέμιζε», ανέφερε ο Δήμαρχος, ενώ κλείνοντας είπε πως δεν θα δημοσιοποιήσει το τι είπε κατ' ιδίαν με τις δυο πλευρές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ