Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Αλέφαντος»: «Ποιος Μέσι ρε γατάκια, ο Κρόιφ το είχε κάνει»

Με ρωτάνε κάποιοι άμπαλοι Βεροιώτες, για το πέναλτι -πάσα του Μέσι και τι έκανε πάλι ο μάγος και άλλα τέτοια. Εγώ έχω να σας πω πολλά. Αυτό το έκανε σημαία ο Κρόιφ πριν από πολλά χρόνια, αλλά δεν ήταν ο πρωτοπόρος, πριν τον Κρόιφ το είχε πρωτοκάνει ένας άλλος Ολλανδός το 1957. Τέλεια όμως το έκανε ο Κρόιφ ο οποίος μάλιστα δεν είχε κάνει πάσα απλά στο πέναλτι, αλλά είχε κάνει το ένα-δύο! Δηλαδή έδωσε πάσα σε συμπαίκτη του και «δουλέψανε» τον τερματοφύλακα...
διότι ο συμπαίκτης ξαναέδωσε πάσα στον Κρόιφ ο οποίος σκόραρε! Απίθανο πράγμα. Μάλιστα έπειτα προσπάθησε ο Κρόιφ να το καθιερώσει αυτό, αλλά τους πήρανε χαμπάρι οι αμυντικοί και οι τερματοφύλακες και τους αντιμετωπίζανε, ήταν προετοιμασμένοι. Έτσι το έκοψε ο Κρόιφ και γενικώς το έκοψαν όλοι. Πάρε μάτι να μαθαίνεις άσχετε Βεροιώτη. Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου:

Και ήρθε έπειτα από πολλά χρόνια να το κάνει ο Μέσι. Ωραίο ήταν, αλλά δεν πιστεύω ότι θα γίνει πάλι μόδα. Όπως σταμάτησε μία άλλη μόδα που είχε δημιουργηθεί στα πέναλτι. Να πετάνε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και να ψωνίζουν τους γκολκίπερ, οι οποίοι έπεφταν δεξιά ή αριστερά. Μια, δυο, τρεις, το πήρανε χαμπάρι οι τερματοφύλακες και πολλοί έμεναν στο κέντρο και το έπιαναν.



Τώρα θα απαντήσω στην ερώτητη του φίλου μου του «Jordani» ποιο είναι το καλύτερο πέναλτι; Έχοντας φάει όλη μου τη ζωή στα γήπεδα θα σας πω ότι το καλύτερο για εμένα είναι σουτ 30 πόντους ύψος από το χορτάρι στη γωνία. Όχι ψηλά στις γωνίες. Αν σουτάρεις ψηλά κινδυνεύεις να τη στείλεις πάνω από τα δοκάρια. Χαμηλή γωνία είναι το καλύτερο, όχι όμως εντελώς συρτά γιατί χάνει δύναμη η μπάλα από την επαφή με τον αγωνιστικό χώρο. Τα καλύτερα πέναλτι αυτήν την στιγμή τα χτυπάει ο Ρονάλντο και ο Μέσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ