Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκδήλωση για τον μικρασιατικό ελληνισμό από το σύλλογο «Η ΜΙΕΖΑ» Νάουσας

Εκδήλωση αφιερωμένη στον μικρασιατικό ελληνισμό, έγινε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου «Η ΜΙΕΖΑ», στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου τεκμηρίωσης βιομηχανικής κληρονομιάς της Νάουσας. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Απόστολος Εμμανουηλίδης, ο οποίος παρουσιάστηκε με τρόπο αφηγηματικό η καταστροφή κι ο ξεριζωμός εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Μικράς Ασίας... Η ομιλία πλαισιώθηκε από τη χορωδία και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, οι οποίοι ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στη μουσικοχορευτική παράδοση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Μετά το τέλος της ομιλίας ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Δημητριάδης βράβευσε τον ομιλητή Απόστολο Εμμανουηλίδη, ενώ η πρώην πρόεδρος του συλλόγου και νυν δημοτική σύμβουλος Δώρα Μπαλτατζίδου, την πρόεδρο του συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας Αν. Παυλίδου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια γαστρονομική πανδαισία μικρασιατικών εδεσμάτων, η οποία είχε προετοιμαστεί έξω από την αίθουσα της ομιλίας και την οποία είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι παρευρισκόμενοι, ενώ πλαισιώθηκε με άφθονο φωτογραφικό υλικό, αναφερόμενο στην περιοχή της Ερυθραίας και της Σμύρνης.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Νάουσας Α. Αποστόλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βέροιας Γ. Σοφιανίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ. Νάουσας Δ. Μάντζιος, ο πρώην δήμαρχος Νάουσας Α. Καραμπατζός, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας Σ. Καλπαξίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου, Πόπη Τσαγκαλίδου, Θεόδωρος Γαϊτανίδης, Σταύρος Βαλσαμίδης, το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανού Χρήστος Γιαλαμάς, το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Χαρίεσσας Σταύρος Γεωργιάδης.
Επίσης στην εκδήλωση παρέστησαν οι εκπρόσωποι από την Εύξεινο Λέσχη Επισκοπής, τον πολιτιστικό σύλλογο ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ, τον αθλητικό σύλλογο Νάουσας TAEKWONDO  «ΤΕΤΡΑΘΛΟΝ», τον πολιτιστικό σύλλογο Λευκαδίων «ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», τον σύλλογος Ροδοχωρίου «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, τον Όμιλο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Η ΑΡΑΠΙΤΣΑ», την Αγία Παρασκευή Λευκαδίων, την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας, τον πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας «ΕΥΣΑΤΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ», την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ Κοπανού, τον πάτερ Γεώργιο από την ενορία Κοπανού, τον πάτερ Διονύσιο Αρχιερατικό επίτροπος Δοβρά, τον πάτερ Ευλόγιο από την ενορία Αγ. Βαρβάρας, τον πάτερ Κωνσταντίνο Αρχιερατικό επίτροπος Ειρηνουπόλεως, τον πάτερ Αλέξιο από την ενορία Στενημάχου, τον Δημήτρη Ευαγγελίδη, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» και τον Νίκος Καραμανάβη, πρόεδρο της «Λαογραφικής Εταιρείας Νομού Πέλλης».


Με ανακοίνωσή τους εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου «Η ΜΙΕΖΑ», ο πρόεδρος Β. Δημητριάδης και η γενική γραμματέας Ε. Μπαλτατζίδη, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στα μέσα μαζική ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης και «ιδιαίτερες ευχαριστίες και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Απόστολο Αποστόλου, η στήριξη του οποίου υπήρξε καταλυτική για την οργάνωση της εκδήλωσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ