Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αντί-Βεροιώτης: «Είστε αχάριστοι και βαλκάνιοι ρε Βεροιώτες»

Πολύ γκρίνια βλέπω για τις λίγες μέρες που έπρεπε να ξανακλείσει η Εληάς για εργασίες στο οδοτουβλόστρωμα. Μα τι κακομαθημένοι που είστε οι Βεροιώτες; Είναι υπερβολή να κλείνει κάθε λίγους μήνες ο κεντρικός δρόμος της πόλης, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε το λευκό μαρμάρινο φιλέτο - βέλος στη μέση του δρόμου; Να νοιώθετε το ερεθιστικό γουργουρητό που κάνουν τα λάστιχα στον κυβόλιθο; Δεν είστε ικανοποιημένοι με τίποτα. Αλλά δεν είναι να απορεί κανείς. Είστε Βαλκάνιοι.

Σας κάναμε στο «ρολόι» μια υπέροχη πλατεία σε ρυθμό Τεχεράνης, όπου αντικαταστήσαμε το ρολόι που ήταν σύμβολο οπισθοδρόμησης, με ένα υπέροχο γυάλινο ιδρωμένο από την υγρασία γλυπτό. Δεν το εκτιμήσατε.
Κάναμε ανάπλαση όλη την πόλη με άπλετο γκαζόν για να μπορούν τα σκυλιά να λιάζονται και να κάνουν ότι κάνουν πάντα τα σκυλιά στο γκαζόν, πάλι δεν το εκτιμήσατε.
Φτιάξαμε τάφους σε όλη τη Βενιζέλου και σε άλλους δρόμους που τάχα ορίζουν τις θέσεις στάθμευσης αλλά στην πραγματικότητα δίνουν δουλειά σε λαστιχάδες ζαντάδες και μηχανικούς της πόλης, αλλά που να καταλάβετε εσείς από ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Ζωντόβολα.
Σας κάνουμε παρκινγκ στα χωράφια να μπορείτε να παρκάρετε στον ίσκιο της ροδακινιάς. Και ασανσέρ και κυλιόμενες σκάλες για να φτάνετε ως εκεί. Πάλι δεν είστε ικανοποιημένοι. Εδώ βρέ τις διαβάσεις. Από βαρετές ντεμοντέ, με τις άσπρες φωσφοριζέ ρίγες, τις κάναμε συναρπαστικές. Αόρατες.
Σαν video game. Αν δεις έγκαιρα τη διάβαση 5 points. Αν πάρεις παραμάζωμα τη γριά, μείον 10 points. Αλλά δεν είναι για σας αυτά. Θα φύγω να πάω στην Κοπεγχάγη που τις εκτιμούν αυτές τις ιδέες. Και σε 20 χρόνια να 'μαστε καλά που θα χετε ψιλογίνει άνθρωποι, θα το σκεφθώ μήπως αξίζετε τότε να επιστρέψω. Τότε ίσως είστε σε θέση να εκτιμήσετε και να πείτε: Πόσο «προχώ» ήταν αυτός ο Αντί-Βεροιώτης!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ