Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στην Ημαθία - Που πάνε αυτά τα παιδιά;

Του Γιώργου Σ. Χατζηγεωργίου
Το ρεπορτάζ από τα ΣΕΑ Πλατάνου, όπου το τελευταίο διάστημα λειτουργούν σαν ενδιάμεσος χώρος προσωρινής διαμονής ώστε να ελέγχεται κατά το δυνατόν ο συνωστισμός μεταναστών στην Ειδωμένη, μιλάει για πολλά ασυνόδευτα παιδιά. Αν δεχτούμε ως ακριβείς αυτές τις αναφορές (και μάλλον μπορούμε, καθώς έρχεται από παντού η πληροφορία ότι χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά,
ταξιδεύουν με το καραβάνι προς την Ευρώπη) η πρώτη σκέψη δεν θα 'πρεπε να είναι: Μα που πάνε αυτά τα παιδιά;
Ποιος τα περιμένει; Ποιος τα έβαλε στη βάρκα; Συνήθως τα συνοδεύει κάποιος «θείος» απ' ότι λένε οι πληροφορίες. Και αναρωτιέμαι: Είναι νόμιμο αυτό; Να αφήνεις ή πόσο μάλλον να διευκολύνεις την μετακίνηση χιλιάδων ανήλικων παιδιών συχνά κάτω των 5 ετών να ταξιδεύουν προς άγνωστο προορισμό συνοδευόμενα από αγνώστους, με άγνωστους σκοπούς; Που είναι οι ευαίσθητοι με το trafficking με την παιδική εκμετάλλευση ή και κακοποίηση; Μάλλον απασχολημένοι με την διεκδίκηση κάποιου νόμπελ είναι αυτή την εποχή και που να προκάμουν. Ας είναι. Το Ελληνικό κράτος ενεργεί σύννομα; Πάντως δεν ενεργεί ούτε ανθρωπιστικά, ούτε καν ωφελιμιστικά. Δεν μπορεί να περνάνε αυτά τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο μέσα από ένα κράτος δικαίου. Έλεγξε όλα τα ασυνόδευτα παιδιά. Ξεχώρισέ τα και προστάτεψέ τα. Και αν δεν εμφανιστούν αποδεδειγμένα γονείς ή θείοι, κράτησέ τα εδώ. Και πρόσφερέ τους ότι καλύτερο μπορείς. Επένδυση είναι.

Υ.Γ. Θυμίζω ότι για το βρέφος που διεσώθη από έφηβη Σύρια συμπατριώτισσά του, εμφανίστηκε θείος από Σουηδία του έγινε DNA και αφού διακριβώθηκε η συγγένεια, του παρεδόθη το βρέφος.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ