Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καλές και κακές κριτικές: Δείτε τι έγραψαν οι Βεροιώτες για το «60 λεπτά Ελλάδα»

Από νωρίς σήμερα το πρωί, στις συζητήσεις του κόσμου της Βέροιας, τόσο σε διαδικτυακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, κυρίαρχο θέμα αποτελεί η τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Μάνεση «60 λεπτά Ελλάδα». Ο παρουσιαστής έκανε ένα ειδικό αφιέρωμα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, το οποίο προβλήθηκε πανελλαδικά. Εμείς συλλέξαμε τις πιο καλές, κακές και χιουμοριστικές κριτικές των πολιτών της Βέροιας στα social media και σας τις παρουσιάζουμε αυτούσιες:
Φοβερός ο Μάνεσης, πολύ καλή εκπομπή! Μπράβο του και σ' ευχαριστούμε που έδειξες σ' όλη την Ελλάδα, τι πάει να πει Βέροια!

Μάπα το καρπούζι. Τσάμπα καθόμουν μέχρι τις μια, να δω αυτήν την αηδία. Ουπς! Έχει και ομοιοκαταληξία αυτό που έγραψα!

Ρε πάτε καλά; Πότε ξαναείδατε τέτοια σκηνοθετική κάλυψη στη Βέροια; Σας πείραξε που ανέδειξε ορισμένα προβλήματα; Αλλά πάντα έτσι ήσασταν εσείς οι Βεροιώτες. Μίζεροι!

Καλέ έχει τόσες ομορφιές η Βέροια; Υπήρχαν κάποια μέρη που δεν τα ήξερα καν. Πάλι καλά που ήρθε ο Μάνεσης και μάθαμε τον τόπο μας!

Διαβάζοντας πολλές πικρόχολες αναρτήσεις, σχετικά με τη χθεσινή εκπομπή του Μάνεση για τη Βέροια, ιδιαίτερα από άτομα που ασχολούνται με τη τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, διερωτώμαι: Μήπως ζω σε άλλη πόλη τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια; Τι περισσότερο θα μπορούσε να προβάλει για παράδειγμα από την ιστορική, αλλά παρατημένη Μπαρμπουτα; Τα σκουπίδια στον Αλιάκμονα δεν τα βλέπουμε; Η Βέροια προβάλλεται ή όχι μέσω των τοπικών προϊόντων της; (ρεβανί, ροδάκινα κτλ.). Η Βέροια προβάλλεται ή όχι μέσω της Δημόσιας Βιβλιοθήκης; Η Βέροια προβάλλεται χρόνια τώρα μέσω του αθλητισμού; (Χάντμπολ, στίβος κ.α.). Γιατί ενοχληθήκαμε άραγε τόσο πολύ;

Μάνεση, μόνο γιαγιάδες και παππούδες ξέρεις να βγάζεις στην εκπομπή σου. Η νεολαία που ήταν;


Ακόμα κλαίω με την κοπέλα που ανέφερε την πλατεία της Ελιάς, ως παραλία. Άσε μας κουκλίτσα μου!

Ρε Μάνεση, την άλλη φορά να πας και στην Χαράδρα να πάρεις από κάτι μοσχάρια συνέντευξη. Έλεος!

Εντάξει ρε Μάνεση ότι τα μοσχάρια θα είχαν μεγαλύτερη αξία και θα «παίζανε» 10πλάσιο χρόνο απο την μοναδική Βεργίνα, δεν το φανταζόμουν. Με συγχωρείτε συντοπίτες μου, αλλά το σημερινό ήταν ότι αθλιότερο παίχτηκε για τη Βέροια. Τα σημαντικότερα που είναι πάρα πολλά και με ενδιαφέρον, δεν υπήρξαν πουθενά ή απλά ενα πέρασμα δευτερολέπτου και για απίστευτα ανούσια και αδιάφορα πλάνα αφιερώθηκε απίστευτος τηλεοπτικός χρόνος. Έχασα την ώρα μου και δυστυχώς παρουσιάστηκε μια άλλη εικόνα χαμηλής τουριστικής, αλλά κυρίως πνευματικής και ιστορικής Βέροιας και Βερμίου. Προσωπικά προσβλήθηκα με το ηλίθιο αυτό αφιέρωμα στον Alpha σήμερα για την πόλη μου. Καποιοι έχουν ευθύνη...

Η εκπομπη του Μανεση ειναι ετσι. Συνηθως προβαλλει τη χλωριδα και πανιδα ενος τοπου και ειναι λαογραφικη. Ειναι δηλαδή λιγο light σαν εκπομπη. Οπως και τον ιδιο το δημοσιογραφο τον θεωρω light. Η εκπομπη που ταξιδευει στην Ελλαδα και προβαλλει κυριως προβληματα ειναι η «Σε πρωτο πλανο» του ΑΝΤ1. Εγω παντως χθες ειδα μερη που δεν εχω παει ποτε κι αυτο με στεναχωρησε.

Ρε είναι δυνατόν να μην δείξει το μουσείο της Βεργίνας; Ουστ!

Όλα τα στοιχεία του τόπου μας, αυτά που ξεπερνούν τα όρια του νομού και βρίσκονται ψηλά στην λίστα σε πανελλαδικό επίπεδο είχαν την τιμητική τους. Παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος, παραγωγή ροδάκινου, ρεβανί, χαντμπολ. Επίσης, κορυφαία σημεία της περιοχής, αυτά που δεν ξεχνά κανείς που περνά από τη Βέροια, το μπαλκόνι της Ελιάς, ο Αλιάκμονας, το Σέλι ήταν στην πρώτη γραμμή. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ενόχλησε... Αντί να κράζουμε σήμερα για το ότι δεν λειτουργεί το Σέλι και έχει σκουπίδια ο Αλιάκμονας ασχολούμαστε με το αν τα έδειξε όλα ο Μάνεσης.

Κρίμα ρε Χοχλιούρε που δεν μας είπες την συνταγή σου. Στεναχωρέθηκα πάρα πολύ!

Οι εκπομπές του Μάνεση δεν είναι τουριστικές, όπως το «Μένουμε Ελλαδα». Βασικά είναι χαμηλής σκηνοθετικής ποιότητας και όχι μόνο, προσπαθεί να γίνει Αρναούτογλου, Αμοιράς, Παπαδάκης, Τσόκλη και το τελικό αποτέλεσμα που παράγει είναι εμετικό. Αν έχετε παρακολουθήσει εκπομπές του απο άλλες περιοχές που γνωρίζετε την ίδια εντύπωση και εκνευρισμό θα έχετε. Πάντως ήταν μια καλή σφαλιάρα σε όλους εμάς που αγαπάμε αυτή την πόλη για το πόσο τελικά την σεβόμαστε.

Το μοναδικό που άξιζε ήταν η Βιβλιοθήκη. Όλα τ' άλλα ήταν χάλια!

Ποιος ήταν αυτός που σύστησε στον Μάνεση να πάει στο Δάσκιο, στα Ριζώματα, στην Φυτειά, στο Σέλι και στην Κουμαριά; Δηλαδή άλλα χωριά δεν υπήρχαν; Πως έγινε η επιλογή;

Δεν το ήξερα πως είχαμε τραγουδιστή αντιδήμαρχο, ο οποίος ερμηνεύει και Σαββόπουλο; Έλα Χριστέ και Παναγιά!

Άν προσέξατε καλά την εκπομπή τότε θα έπρεπε να παρατηρίσετε πως ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας ήταν κλειστός. Γι αυτό και ο διαθέσιμος τηλεοπτικός χρόνος ήταν εκπτωτικός. Το να δίνεται τηλεοπτικό βάθρο στην καινοτομία δεν είναι κακό πόσο μάλλον κυνηγητεο.

Ρε είναι δυνατόν να μην δείξει τη «Βασίλισσα του Βορρά»; Μάνεση άντε γεια αγόρι μου!


Η εκπομπή ήταν χάλια. Μα είναι δυνατόν να μην μας δείξει το πατρικό σπίτι της Χριστίνας Κολέτσα στο Μακροχώρι;

Με όλο τον σεβασμό σε όλους τους καλούς φίλους! Κάνεις δεν έκανε τιποτα για να την κρατήσουμε στη Βέροια την Υφαντίδου! Έχω ζήσει από κοντά τις τραγικές συνθήκες προπόνησης της!!! Πλέον ανήκει στον Πανναξιακό! Αν είχε γίνει η εκπομπή 2 εβδομάδες αργότερα, δεν θα ήταν εδώ! Τι θα εβαζε στη θέση της στην εκπομπή; Όσον αφορά τα υπόλοιπα της σειράς του κ. Μάνεση, νομίζω πως υπάρχουν αρκετά μέρη τα οπόια θα μπορουσε να πάει και να δείξει! Και σε αυτό νομίζω πως συμφωνούμε όλοι! Αν και εφόσον μέσα στη γενικότερη θέματολογία τους ήταν και το Βέρμιο θα μπορούσε να πάει και στην Παναγία Σουμελά και στις Ανεμογεννήτριες για παράδειγμα αφου έδειξε τα σκουπίδια και το φράγμα να δείξει και άλλη πηγή ενέργειας, λέω εγώ τώρα!

Είμαστε τόσο μπούφοι που ασχολούμαστε με έναν Μάνεση. Ρε ο κόσμος πεινάει και εσείς κοιτάτε τις βλακείες;

Κοπελιά, εσύ εκεί στην Ελιά, ήθελα να ήξερα που την είδες την παραλία και την θάλασσα; Γελάει ο κόσμος!

Εκείνη στο τέλος με το μωρό αγκαλιά, ποια ήταν; Και που κολλούσε με την εκπομπή;

Οι άλλoι έκαναν Σκι επάνω στο χώμα! Τι άλλο θα δούμε σ' αυτήν την πόλη;

Η άλλη πήρε το μικρόφωνο και φώναζε τους χωριανούς ήρθε το «60 λεπτά Ελλάδα». Βοργιαζίδη, τώρα κατάλαβες γιατί δεν έδειξε τη Βέροια;

Φοβερή φωνή ο αντιδήμαρχος! Να πάει στο «VOICE»

Ελικοπτεράκι με κάμερα ήταν αυτό πάνω από τα κεφάλια μας; Έλεγα και εγώ, μας επισκέφθηκαν τα UFO;

Αυτός ο Ασλάνογλου μην δει κάμερα, αμέσως να τρέξει!

Γιατί θεωρώ το χθεσινό «αφιέρωμα» στην πόλη μου άστοχο. Γιατί είδα έναν κτηνοτρόφο με βραβεία που του αφιέρωσαν τουλάχιστον 10λεπτά, την ώρα που σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της πόλης-δήμου μας όπως η Βεργίνα, το Βήμα Απ.Παύλου, η Χάβρα κ.α. να περνάνε σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Γιατί είδα ένα κλειστό λατομείο-εργοστάσιο μαρμάρων, όταν στην πόλη μας υπάρχουν αξιόλογες εταιρίες μαρμάρων που κάνουν γνωστά τα λευκά μάρμαρα Βέροιας σε όλο τον πλανήτη. Γιατί είδα σε κάθε μέρος που πήγαινε από το Αλιάκμονα μέχρι και τα χωράφια να πίνουν και να χορεύουν. Γιατί είδα ότι στην πόλη μας δεν υπάρχουν δρόμοι του 20ου αιώνα αλλά χωματόδρομοι μιας άλλης εποχής. Γιατί δεν είδα καθόλου το κέντρο της πόλης μας, τα στολίδια που την κοσμούν όπως οι βυζαντινές μας εκκλησίες, το αρχαιολογικό μουσείο, το βυζαντινό μουσείο, την παλιά πόλη, τους Βασιλικούς Τάφους, Την Εκκλησία Του Χριστού, τα υπέροχα αρχοντικά, το Δημαρχιακό Μέγαρο και πολλά πολλά άλλα. Γιατί δεν είδα πολλά από αυτά που τράβηξαν και κόπηκαν στο μοντάζ επειδή δεν ήταν αυτά που τους ενδιέφεραν. Γιατί δεν είδα την επίσης ιστορική ομάδα της πόλης μου την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑΣ. Γιατί δεν είδα τον πολιούχο μας. Γιατί δεν είδα την Μονή Τιμίου Προδρόμου ή της Καλλίπετρας παρότι ήταν δίπλα στο Αλιάκμονα που επισκέφτηκαν. Γιατί είδα πολύ λίγο έως ελάχιστα από τις ομορφιές του Τριποτάμου που διασχίζει την πόλη μας... Τι κι αν είδα κάποια όμορφα πράγματα, η πόλη που μεγάλωσα και ζω έχει πάρα πολλές ομορφιές αλλοίμονο αν μέσα σε 60 και λεπτά δεν έδειχνε τίποτα όμορφο!!! (έτσι γιατί χωρίς επιχειρήματα σε λένε παράλογο).

Γέμισε το φατσοβιβλίο τόνους διαδικτυακή μελάνι για το αν ήταν καλή ή όχι η προβολή του Μάνεση για τη Βέροια, το Βέρμιο και τα σχετικά. Ρε καρντάσια ο άνθρωπος να τα κονομήσει θέλει, δεν θέλει να κάνει την αγιογραφία της περιοχής. Κανά κοκορέτσι, λίγα κλαρίνα, πολύ χωματόδρομος, φτηνή παραγωγή και εσείς σκοτώνεστε αν θα πουληθεί η εκπομπή στο CBS και το ΒBC και χάσουμε την τζάμπα διαφήμιση. Και τι πειράζει που έδειξε τα βόδια; Αφού ως γνωστός σε τέτοιες εκπομπές κυριαρχεί το "έχει ζώα ο κάμπος" (παλιά λαϊκή παροιμία).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ