Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έκοψαν την Βασιλειόπιτά τους οι Μικρασιάτες Ημαθίας

Την Βασιλειόπιτά του έκοψε το πρωί της Κυριακής 10/1 ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας. Νωρίς το πρωί τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου η καθιερωμένη λειτουργία από τον πατέρα Καλλίνικο, ενώ ακολούθησε το εθιμικό δρώμενο του Αγίου Βασιλείου στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου, με τον χοροδιδάσκαλο Φώτη Παπανόπουλο και την υπεύθυνη της χορωδίας Κατερίνα Λαγιώνη στο τραγούδι και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου στο χορευτικό...

Στη συνέχεια η εκδήλωση μεταφέρθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών όπου η χορωδία του Συλλόγου τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα, ενώ ακολούθησε η κοπή της βασιλειόπιτας από τον πατέρα Καλλίνικο, την πρόεδρο του Συλλόγου Τασούλα Παυλίδου και τα μέλη του ΔΣ. 
Το φλουρί έπεσε στον Απόστολο Εμμανουηλίδη, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Το όμορφο αυτό πρωινό έκλεισε με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, όπου με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος «Μελορυθμοί Ημαθίας» παρουσίασαν μικρασιατικούς χορούς. Στην έξοδο, μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους και από ένα κομμάτι πίτα, όπου ο τυχερός θα κέρδιζε ένα δώρο έκπληξη από τον Σύλλογο.





























































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ