Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χατζηκώστας: «Το έργο το έχουμε ξαναδεί»

Στο δρόμο του αγώνα-δικαιολογημένα- έχουν βγει αυτό το διάστημα με αιχμή το Ασφαλιστικό-Φορολογικό αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι σηκώνοντας έτσι το ανάστημα τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, η οποία ολοκληρώνει το έγκλημα, βάζοντας ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.Τα νέα μέτρα, όπως το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό...
οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι που ήδη εφαρμόζονται από τα παλιά και νέα μνημόνια θα φορτωθούν ξανά στις πλάτες του λαού. Πάνω ακριβώς σ’αυτό το μοτίβο πάει να ξαναστηθεί σε πολιτικό επίπεδο ένα έργο που δεκαετίες έχουμε δει να παίζεται στη χώρα μας. Ετσι η πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη και ο τρόπος που παρουσιάστηκε απ’ τα μεγάλα ΜΜΕ είχαν τη σφραγίδα της αντίφασης στην οποία έχει περιέλθει το αστικό πολιτικό σύστημα. Οι βασικοί του «παίχτες», απ’ τη μια, πρέπει να παρουσιάζουν εικόνα αντιπαλότητας, ώστε να τροφοδοτείται η συγκρότηση του νέου διπολισμού, απ’ την άλλη, να καλλιεργούν την προοπτική της συναίνεσης ιδίως στα μείζονα προτάγματα των οικονομικά ισχυρών που αμφότεροι εκπροσωπούν, εκφράζοντας και μεταφέροντας κατά καιρούς στην πολιτική σκηνή και τις αντιθέσεις που εκδηλώνονται στους κόλπους του για διάφορα ζητήματα.Έτσι, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός έσπευδε να γνωστοποιήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την ευαρέσκειά του για τη συνάντηση, γράφοντας πως «είναι ώρα μια νέα γενιά πολιτικών να αφήσει τη μικροπολιτική και να μιλήσει ειλικρινά για τα μεγάλα προβλήματα...», κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου φέρεται να έκαναν διαρροές για το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο πολιτικών αρχηγών, που κατά τη ΝΔ δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αλλά στην ανάγκη να τονώσει το ξεθωριασμένο «αριστερό» προφίλ του ο πρωθυπουργός. Βεβαίως, και οι διαρροές της ΝΔ ήταν στοχευμένες στην τόνωση του αντιπολιτευτικού προφίλ του νέου της αρχηγού. Ο λαός έχει πείρα απ’ τα καμώματα των αστικών κομμάτων. Άλλοτε ανεβάζουν τους τόνους, είτε στήνοντας καβγάδες περί όνου σκιάς, πάντως όχι για τα λαϊκά συμφέροντα, άλλοτε τα βρίσκουν είτε ψηφίζοντας μαζί αντιλαϊκούς νόμους στη Βουλή είτε ακόμα και συγκυβερνώντας. Το παράδειγμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι διδακτικό. Τα πρόσωπα μόνο αλλάζουν. Είναι όμως καιρός να αλλάξει στάση ο λαός, να τους γυρίσει την πλάτη.
Η εφημερίδα μας (από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης της το κάνει με συνέπεια και ανεξάρτητα από το ποιος είναι κάθε φορά στην κυβέρνηση) προβάλει και στηρίζει τους αγώνες αυτούς. Ταυτόχρονα γνώμη μας είναι ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν, να δυναμώσουν, να αντιπαρατεθούν με τον αυταρχισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, αλλά και εκείνων που προωθούν τη συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση για ένα δήθεν “καλύτερο σχέδιο”, χωρίς να αμφισβητούν τον πυρήνα των αντιλαϊκών επιλογών.

(Δημοσειύτηκε στην έντυπη ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ