Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χαλάει και πάλι ο καιρός στη Βέροια!

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Από το Γραφείο Εκτάκτων Αναγκών και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε, σήμερα το μεσημέρι νέο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, που για τις καιρικές συνθήκες των επομένων ημερών και την περιοχή μας αναφέρει τα εξής: Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής...
(03-01-2016) και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα. Πιο αναλυτικά αύριο Κυριακή (03-01-2016) πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας που από το απόγευμα σταδιακά θα περιοριστούν στα ημιορεινά της Μακεδονίας (πάνω από 500 με 700 μέτρα). Με βάση τα παραπάνω, επαναλαμβάνουμε, συνοπτικά, τις σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: 
Πριν τη χιονόπτωση: Προμηθευτείτε υλικά θέρμανσης, τρόφιμα, εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού
Κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης: Διατηρήστε το σπίτι ζεστό, μην αφήνετε τα παιδιά ασυνόδευτα, φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια, ελέγξτε το σύστημα ύδρευσης, τις υδρορροές και τον ηλιακό θερμοσίφωνα του σπιτιού. Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες περιοχές και πάντως χρησιμοποιώντας οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες. Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας. Αν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί παραμείνετε μέσα, ανάβοντας ανά δεκάλεπτο τη μηχανή και καθαρίζοντας την εξάτμιση από το χιόνι. Μη μετακινήστε, πεζή, άσκοπα και σε κάθε περίπτωση λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα (ρούχα, υπόδηση κλπ). Απαγορεύεται να πλένετε τα μπαλκόνια, τις αυλές, τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, γιατί λόγω παγετού, το νερό θα παγώσει και μπορεί να προκαλέσει ατύχημα στη ζωή και στην περιουσία των συμπολιτών μας. Απομονώστε τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις αν βράχηκαν ή διατρέχουν κίνδυνο. Δρούμε πάντοτε με σύνεση και ψυχραιμία.
Αναλυτικότερες οδηγίες στο www.civilprotection.gr και στο www.veria.gr. Εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών στην πιστή εφαρμογή των προαναφερομένων και επισημαίνουμε ότι το σχετικό τηλέφωνο επικοινωνίας του Δήμου είναι: 2331350516.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ