Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε «θέση μάχης» οι αγρότες της Ημαθίας - Παρέταξαν τα τρακτέρ τους παράπλευρα της Εγνατίας Οδού!

Κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους γεωργοί και κτηνοτρόφοι της Ημαθίας, οι οποίοι αντιδρούν στα προωθούμενα μέτρα στο φορολογικό και ασφαλιστικό, με μπλόκο στον κόμβο Νησελίου της Εγνατίας οδού. Το συγκεκριμένο μπλόκο θεωρείται ιδιαίτερης «στρατηγικής» και «συμβολικής» σημασίας και ως εκ τούτου ένα από τα ισχυρά σημεία «πίεσης» των αγροτών για την επιτυχή έκβαση του αγώνα τους. Η συγκέντρωση τρακτέρ, όπως λένε οι διοργανωτές...
έχει ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες και αύριο αναμένεται εκατοντάδες τρακτέρ να οδεύσουν προς το σημείο συγκέντρωσης και να παραταχθούν εκατέρωθεν του δρόμου.
Στις προθέσεις των οργανωτών είναι να παραμείνουν εκεί εκατέρωθεν του οδοστρώματος, αναμένοντας μέχρι και το Σάββατο οπότε και θα ολοκληρωθεί η προσέλευση σε όλα τα μπλόκα που συντονίζονται από την Συντονιστική Επιτροπής Ελλάδας των αγροτικών φορέων και πιθανώς την Κυριακή θα υπάρξει μία συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων προκειμένου να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Οι αγρότες τονίζουν ότι ανοίγουν διάλογο με την κυβέρνηση από μηδενική βάση και με τρακτέρ στον δρόμο, ενώ πέραν του ασφαλιστικού, του φορολογικού και του κόστους παραγωγής, θέτουν και επιμέρους αιτήματα όπως αυτά προκύπτουν από τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες ανά περιοχή. «Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας. Κανείς να μην λείψει από την μάχη για την επιβίωση του. Η θέση κάθε μικρομεσαίου αγρότη είναι στο μπλόκο του Νησελίου. Όλοι στον αγώνα να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα μέτρα του Μνημονίου και της ΚΑΠ που μας ξεκληρίζουν» επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αγρότες. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ