Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πανελλαδικό κραχ έχει προκαλέσει η Γέφυρα Κούσιου - Αναταραχή στην Ακαδημία Αθηνών

Η ΒΕΡΟΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ 
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ακαδημία Αθηνών αλλά και σε γνωστούς πανεπιστημιακούς κύκλους με ενδιαφέρον στην γλωσσολογία και την ιστορία της Ελληνικής γλώσσας. Ταυτόχρονα ανησυχία υπάρχει στους εκδοτικούς οίκους αλλά και τους συντάκτες λεξικών καθώς όλες οι σχετικές εκδόσεις είναι στον αέρα ενώ συζητείται η πιθανότητα της απόσυρσης και αντικατάστασης όλων των λεξικών σε κυκλοφορία.
Είναι ευκόλως αντιληπτή η έκταση των επιπτώσεων μιας τέτοιας απόφασης. Οι εταιρείες εκδόσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο Αθηνών προεξοφλούν το κακό σενάριο και διολισθαίνουν σταθερά. Το πιστεύετε ή όχι η αιτία όλης αυτής της αναστάτωσης βρίσκεται στην ιστορική πόλη της Βέροιας. Οι Βεροιώτες εδώ και καιρό δεν χρησιμοποιούν πλέον την γνωστή έκφραση: "σαν το γιοφύρι της Άρτας" όταν θέλουν να αναφερθούν σε ένα έργο που δεν τελειώνει. Έχουν αντικαταστήσει το παραδοσιακό μας γνωμικό με την έκφραση: "σαν τη γέφυρα Κούσιου"! 
Βεροιώτες επιχειρηματίες αλλά και φοιτητές που διαμένουν στην Αθήνα χρησιμοποιούν την νεωτερική αυτή έκφραση η οποία έτυχε καλής υποδοχής στο κοινό που κινείται στο περιβάλλον της Αθηναϊκής διανόησης. Έτσι έφτασε στα αυτιά του γνωστού καθηγητή και συγγραφέα κ. Μπαμπινιώτη ο οποίος και σήμανε συναγερμό. Ο "Βεροιώτης" διαθέτει αποκλειστικές πληροφορίες πως υπήρξε τηλεφωνική όχληση της Ακαδημίας προς το Δήμο Βέροιας. Η Ακαδημία εξέφρασε ανεπίσημα αλλά έντονα την ανησυχία της. Ο Δήμαρχος Βέροιας μετά την πρώτη έκπληξη για την έκταση που έχει πάρει το θέμα, καθησύχασε την Ακαδημία Αθηνών δεσμευόμενος να εκδώσει "φετφά" που θα απαγορεύει τη χρήση της επίμαχης έκφρασης σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει το φαινόμενο. Καμία σκέψη δεν υπάρχει για αποπεράτωση του έργου. Ίσως να υπάρχουν κρυφοί σχεδιασμοί διότι στα προσκείμενα οικόπεδα και ακίνητα παρατηρείται αύξηση των εμπορικών αξιών καθώς υπάρχει η προσδοκία τουριστικής ανάπτυξης, ενώ ήδη τα πρώτα γκρούπ τουριστών έχουν κάνει την εμφάνισή τους αφού οι επισκέπτες θέλουν να δουν από κοντά το έργο που άλλαξε την ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας. Μείνετε συντονισμένοι...

Σχόλιο του Βεροιώτη: Το παραπάνω άρθρο είναι προϊόν σάτυρας του συγγραφέα, ο οποίος καυτηριάζει με πολύ έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο, όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω από την Γέφυρα Κούσιου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ