Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεκινάει τη Δευτέρα η εκστρατεία για τη Βιβλιοθήκη Βέροιας - Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει χαρακτηριστεί «ελληνικό θαύμα». Από μία μικρή βιβλιοθήκη σε μια ορεινή περιοχή της Βόρειας Ελλάδας εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σύγχρονες Βιβλιοθήκες του κόσμου. Σήμερα αποτελεί τον πυρήνα της τοπικής κοινωνίας, με 31.375 εγγεγραμμένα μέλη (60% του πληθυσμού της Βέροιας), 800 επισκέπτες ημερησίως κάθε ηλικίας και ειδικά μαθητές (το 2014 τη Βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν 5.200 μαθητές), ενώ από το Νοέμβριο του 1999...
ως το Νοέμβριο του 2015 ο δανεισμός (βιβλίων, περιοδικών, επιτραπέζιων παιχνιδιών κ.λπ.) ανήλθε στα 2.943.633 τεκμήρια! Το 2010 ήρθε και η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της, με τη Βράβευσή της –ανάμεσα σε 350 Βιβλιοθήκες παγκοσμίως –με το βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση» του Ιδρύματος BillandMelindaGates. Με τα χρήματα που συνόδεψαν το Βραβείο, εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά συστήματα για να εξοικονομείται ενέργεια, δημιουργήθηκε το medialab στον 1ο όροφο που κατακλύζεται από κόσμοκαι αναβαθμίστηκε ο τεχνολογικός της εξοπλισμός. Το όλο έργο θα ολοκληρωθεί με την ανακαίνιση και του 2ου ορόφου.
Έτσι θα έχει δημιουργηθεί μια υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων, που θα προσφέρει στο κοινό και τους καλλιτέχνες –συγγραφείς, το ιδανικό περιβάλλον, υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής,για να παρακολουθούν και να παρουσιάζουν ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες: παραστάσεις, διαλέξεις, προβολές ταινιών, ακόμη και σεμινάρια μαγειρικής! Για τον εξοπλισμό όμως των χώρων αυτών απαιτείται επιπλέον χρηματικό ποσό ύψους 100,000€.
Για το λόγο αυτό, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, πιστή για άλλη μια φορά στις καινοτόμες και πρωτοποριακές προτάσεις, ακολουθεί τους τρόπους χρηματοδότησης που εφαρμόζουν παγκοσμίως, μεγάλοι πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί οργανισμοί σήμερα, και ανακοινώνει την έναρξη εκστρατείας υποστήριξης για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού από το ευρύ κοινό και τους υποστηρικτές της στη χώρα και σε όλο τον κόσμο.

Η ενημέρωση για τους σκοπούς της εκστρατείας και τους τρόπους υποστήριξης γίνεται μέσω της πλατφόρμας support.libver.gr και θα διαρκέσει από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016.





«Μάθε πώς να στηρίξεις τη βιβλιοθήκη μας»

Η υποστήριξή σου για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του 2ου ορόφου της Βιβλιοθήκης μας, μας είναι απαραίτητη!
Μπορείς να συνεισφέρεις στην καμπάνια μας προσφέροντας από 1€ μέχρι όσα ευρώ θέλεις και μπορείς; 
Κατάθεσε το ποσό στο λογαριασμό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, στην Alpha Bank
Αριθμός Λογαριασμού: 537 00 2001 000087
ΙΒΑΝ GR43-0140-5370-5370-0200-1000-087
Δικαιούχος: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
BIC: CRBAGRAA
ή αν σε βολεύει καλύτερα, 
στο λογαριασμό του Future Library www.futurelibrary.gr (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία), στην Τράπεζα Πειραιώς
Αριθμός λογαριασμού: 65 9611 5886 501 
IBAN: GR61 0171 5960 0065 9611 5886 501
Δικαιούχος: ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ETAIΡIA Future Library
BIC: PIRBGRAA

Το FutureLibrary, που είναι μεταξύ άλλων και στρατηγικός εταίρος της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, έχει συμφωνήσει να στηρίξει την εκστρατεία χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση. Έτσι, με τα ποσά που θα συγκεντρωθούν από τις καταθέσεις για την εκστρατεία θα αγοράσει τον εξοπλισμό που απαιτείται για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης και θα τον δωρίσει στη Βιβλιοθήκη.
Σημειώνοντας στην αιτιολογία: «Ανάψτε τα φώτα» και αφήνοντας στοιχεία επικοινωνίας ώστε να μπορέσουμε να σου στείλουμε το δώρο και την αγάπη μας!
Για να είμαστε σίγουροι ότι θα λάβεις το δώρο σου, μαζί με την κατάθεση σε έναν από τους δύο λογαριασμούς, στείλε μας και στο email της Βιβλιοθήκης info@libver.gr  τα δικά σου στοιχεία (email και τηλέφωνο επικοινωνίας). Και βέβαια, αν το κρίνεις σκόπιμο και το επιθυμείς, η Βιβλιοθήκη μπορεί να κρατήσει την ανωνυμία σου για την όποια υποστήριξη προσφέρεις.
Ή πέρασε από τη βιβλιοθήκη μας και άφησέ τα στο κουτί των εισφορών μας, που βρίσκεται στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

Νομίζεις ότι μπορείς να εμπνεύσεις τους φίλους και συγγενείς σου ώστε να γίνουν ομαδικές καταθέσεις υπέρ της Βιβλιοθήκης; Επικοινώνησε μαζί μας ώστε να σου πούμε πώς μπορείς να το κάνεις αλλά και ποια είναι τα δώρα που θα πάρετε.

Μπορείς να οργανώσεις στο σπίτι, το γραφείο ή το κατάστημά σου μία συγκέντρωση, κατά την οποία θα μπορούσε κάποιος από εμάς να παρουσιάσει την προσφορά της Βιβλιοθήκης, να εκθέσει το πρόγραμμα και τις ανάγκες μας; Επικοινώνησε μαζί μας στο 2331024494 &info@ libver.gr

Σκέφτεσαι κάποια άλλη διαδικασία στήριξης; Επικοινώνησε με την Ασπασία Τασιοπούλου, τη Σμαρώ Νικολούδη ή την Κωνσταντία Γεωργούδη στο 2331024494 & info@ libver.gr

Μαζί θα ανάψουμε τα φώτα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ