Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με μπλακ άουτ στις 20 Ιανουαρίου απειλούν οι αγρότες!

ΧΑΛΚΙΔΗΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ»
Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν για τις 20 Ιανουαρίου οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που πρόσκεινται στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλώνοντας έτοιμοι να «μείνουν στα μπλόκα για όσο χρόνο χρειαστεί», όπως επεσήμαναν οι ίδιοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Απευθύνοντας κάλεσμα και στις άλλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στον κλάδο...
για μαζικές κινητοποιήσεις, στο σύνολό τους οι ομιλητές σημείωσαν «δεν υπάρχει περιθώριο για μοναχικούς διαβάτες, ούτε και έχουμε πλέον την πολυτέλεια της διάσπασης».Στη ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, παραγωγοί λαϊκών αγορών, αλιείς από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη και κοινή συνισταμένη αποτέλεσε η έξοδός τους με τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία της χώρας, από σήμερα, ώστε «να οδηγήσουμε σε μπλακ άουτ τη χώρα στις 20 Ιανουαρίου».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας, επισήμανε: «διαμαρτυρόμαστε για ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά εμείς οι ροδακινοπαραγωγοί έχουν έναν ακόμη επιπλέον λόγο να διαμαρτυρόμαστε και θα το πράξουμε».
Όπως μας είπε ο ίδιος, τα ποσά των αποζημιώσεων που θα λάβουν από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό του 2015, θα είναι μειωμένα σε ποσοστό 20% στα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια και 30% στα βερίκοκα και δαμάσκηνα. «Θέλουμε να συζητήσουμε με τη διοίκηση του Οργανισμού για το πρόβλημα αυτό και θέλουμε σαφείς και πειστικές απαντήσεις», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ