Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι Βεροιώτες... αρχαίοι μάγειρες από το Λονδίνο στην εκπομπή του ΣΚΑΪ

ΟΙ ΒΕΡΟΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Την Βεροιώτικη ομάδα που έχει δημιουργήσει το project μαγειρικής «The Philosopher’s Stove», συνάντησε στο Λονδίνο η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Τώρα» με την Άννα Μπουσδούκου και ο δημοσιογράφος Θανάσης Γκαβός. Η παρέα των τριών παιδιών από τη Βέροια, δεν έχουν το δικό τους χώρο και έχοντας βρει τι έτρωγαν και τι χρησιμοποιούσαν στις συνταγές τους οι Αρχαίοι Έλληνες... το μεταδίδουν διοργανώνοντας θεματικά δείπνα και popup εστιατόρια. Ένα project που κάνει θραύση στο Λονδίνο! 

Μαγειρεύουν για αγγλικά εστιατόρια και τα δείπνα τους είναι πάντα γεμάτα, ενώ τις συνταγές τις βρίσκουν με πολύ ψάξιμο και έρευνα σε αρχαία συγγράμματα.
Κάποιες από τις πιο κλασσικές συνταγές που δημιουργούν στα δείπνα τους είναι το διπλοκαπνιστό χοιρινό μαγειρεμένο σε κρασί με μέλι, μυρωδιά και μπαχαρικά όπως θυμάρι και μαύρο πιπέρι, καθώς και το λάχανο αθηναϊκού τύπου, μαρινερισμένο σε οξύμελι, λάδι και φρέσκο κόλιανδρο.

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ καλή. Το Λονδίνο είναι μια πολιπολιτισμική πόλη και έχουμε σερβίρει τόσο Έλληνες που ενδιαφέρονται για τις αρχαίες γεύσεις όσο και Άγγλους και άλλες εθνικότητες. Πραγματικά είναι χαρά μου να μαζεύω από το τραπέζι άδεια πιάτα!», ανέφερε η Χριστίνα Χριστοδούλου.

«Πέρα από αρχαία Ελληνική κουζίνα έχουμε κάνει και Αρχαία Ρώμη, Αρχαίο Κέλτικο, ενώ σύντομα σκεφτόμαστε να διοργανώνσουμε δείπνο με Βυζαντινή κουζίνα, Game of Thrones, Αστερίξ και Οβελίξ, το τελευταίο γεύμα του Τιτανικού και κάτι από Ιλιάδα και Οδύσσεια.», είπε ο Θωμάς Ντίνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ