Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το «Έρωτας σε απόσπαση» της Ελένης Τζήκα-Αετοπούλου

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14/12 στη Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της Βέροιας το δεύτερο βιβλίο της Ελένης Τζήκα-Αετοπούλου «Έρωτας σε απόσπαση». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο, οι εκδόσεις Λευκή Σελίδα και η Ελληνική μαθηματική εταιρία- παράρτημα Ημαθίας, ο πρόεδρος της οποίας απηύθυνε χαιρετισμό, αναφέροντας μεταξύ άλλων τη σχέση μαθηματικών και λογοτεχνίας. Για το βιβλίο μίλησε αρχικά ο καθηγητής φιλολογίας...
κ. Μπίντας, όπου εξήρε τη γραφή της συγγραφέως, τη δυναμική, την ένταση και την ενέργεια που εκτινάσσεται από το κείμενο και τις ψυχικές γεύσεις που τόσο γαλαντόμα προσφέρει στο βιβλίο της. 
Αναφέρθηκε στη συνέχεια στους τρεις ήρωες του βιβλίου και πως αντιλήφθηκε κατά την ανάγνωση την επιλογή των ονομάτων τους. Η Μελίτα, γλυκιά σαν μέλι, που είναι το συναίσθημα, ο Άρης που συμβολίζει τον πόλεμο, την επίθεση και ο Στεφανής που συμβολίζει το στεφάνι, τη σιγουριά, τη σταθερότητα. «Η επιλογή των ονομάτων καμιά φορά δίνει μια άλλη διάσταση στο κείμενο», είπε.

Στη συνέχεια η συγγραφέας Ελένη Τζήκα-Αετοπούλου θέλησε να βάλει το κοινό μέσα στο πνεύμα του κειμένου, με την ανάγνωση μικρών και επιλεγμένων αποσπασμάτων από το βιβλίο. «Πως ξεκίνησαν όλα αυτά αν με ρωτάτε; Βρέθηκα μακρυά από την πατρίδα και το χωριό μου και όταν είσαι μακρυά από την πατρίδα φαίνεται πιο όμορφη», είπε χαρακτηριστικά.




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ