Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Μαύρα μαντάτα» για τα χιονοδρομικά της Ημαθίας

ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ «ΧΡΥΣΗ» ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Αν και πέρυσι τέτοια μέρα η πόλη της Βέροιας είχε ήδη ντυθεί στα λευκά, ο φετινός χειμώνας φαίνεται μέχρι στιγμής να μας δείχνει το πιο γλυκό του πρόσωπο. Οι θερμοκρασίες επιμένουν να παραμένουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδο, πράγμα ευχάριστο για τον κόσμο που εξοικονομεί τουλάχιστον τη θέρμανση. Πράγμα όχι όμως ευχάριστο για τους υπεύθυνους των χιονοδρομικών κέντρων...
ή τους ανθρώπους που διατηρούν επιχειρήσεις ή που εργάζονται σε προορισμούς αποκλειστικά για χιονοτουρισμό, που περιμένουν πως και πως την αλλαγή του καιρού για να δουν τις πλαγιές και τις μέρες να ασπρίζουν! 

Κακά μαντάτα έχει και ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι εκτός του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, το οποίο λειτουργεί με ικανοποιητική χιόνωση από τις αρχές Δεκεμβρίου, κανένα άλλο χιονοδρομικό κέντρο δεν προβλέπεται να λειτουργήσει στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, αλλά και των Φώτων. 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής καιρικά δεδομένα, οι θερμοκρασίες που αναμένονται στη διάρκεια των εορτών, δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων στην Β. Ελλάδα, ούτε καν αυτού στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας, όπου υπάρχει δυνατότητα τεχνητής χιόνωσης. «Αν οι θερμοκρασίες δεν είναι τουλάχιστον στο -3 δεν υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής της τεχνητής χιόνωσης» υπογράμμισε ο κ. Λεφούσης, προσθέτοντας πως «και με την εφαρμογή όμως αυτής της πρακτικής δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία περισσοτέρων από μία, ίσως και δύο πίστες».

Αντίστοιχη κατάσταση βιώνουν και οι ανταγωνιστές των ελληνικών χιονοδρομικών κέντρων σε Σερβία, ΠΓΔΜ και Βουλγαρία, που αποτελούν και τους μεγάλους ανταγωνιστές της χώρας στο συγκεκριμένο τομέα, αφού, σύμφωνα με τον κ. Λεφούση, οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ