Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με πανό στο δημοτικό συμβούλιο οι καθαρίστριες των σχολείων της Βέροιας!

Στο δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τη συζήτηση από το Σώμα, του αιτήματός τους για σταθερή και μόνιμη εργασία και κατά της περικοπής των αμοιβών του. Οι σχολικές καθαρίστριες έφτασαν μάχιμες μέχρι το δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας από το Σώμα στήριξη και όχι μόνο συμπάθεια...
και να πάρει καθοριστικές αποφάσεις σχετικά με τα αιτήματά τους που είναι η αμοιβή τους σύμφωνα με τους χώρους που καθαρίζουν, η μη περικοπή του 10% από το μισθό τους, καθώς και η μονιμοποίησή τους. Οι καθαρίστριες, όταν έφτασε η σειρά της συζήτησης του θέματός τους, ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Όχι στις περικοπές - Μόνιμη σταθερή δουλειά», κάνοντας έτσι ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε πως θα είναι στο πλευρό τους σε ραντεβού που θα ορίσουν με τον αρμόδιο Υπουργό.

Το λόγο πήρε η εκπρόσωπός των καθαριστριών με σύμβαση έργου, κ. Κατερίνα Τζήγκα. «Καθαρίζουμε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για πολλά χρόνια, με μισθό που ποτέ δεν αντιστοιχούσε στο έργο που προσφέρουμε. Πληρωνόμαστε με βάση τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων μας, είμαστε υποχρεωμένες όμως να καθαρίζουμε και άλλους χώρους, όπως γραφεία, τουαλέτες, γυμναστήρια, σκάλες, διαδρόμους, αυλή, "άνευ αμοιβής". Το επάγγελμά μας ενώ είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά, τα ένσημά μας δεν είναι, ενώ δεν επιτρέπεται να αρρωστήσουμε καθώς δεν δικαιούμαστε άδεια. Ο μισθός μας δεν ξεπερνάει τα 200-400 ευρώ και είναι αδύνατο να ανταποκριθούμε στις οικογενειακές μας υποχρεώσεις», ανέφερε η κ. Τζήγκα, προσθέτοντας πως φέτος ήρθε να προστεθεί και η μείωση του μισθού τους κατά 10%, μείον το μισθό του Σεπτεμβρίου που πολλές καθαρίστριες στερήθηκαν. 
Ψήφισμα συμπαράστασης ανέγνωσε και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Ειδικοτήτων Νομού Ημαθίας και εκπαιδευτικός του 12ου δημοτικού σχολείου Βέροιας, κ. Παύλος Τουτουντζίδης


Το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε σε ονομαστική ψηφοφορία, σχετικά με την πρόταση που έκανε ο Δήμαρχος, να μην γίνουν δεκτά τα πρώτο και δεύτερο αίτημα των εργαζομένων, δηλ. την αμοιβή σύμφωνα με τους χώρους και τη μη περικοπή του μισθού κατά 10%, καθώς είναι θέματα στα οποία ο δήμος δε μπορεί να παρέμβει και να διερευνηθεί το τρίτο αίτημα, δηλ. η σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Με 19 υπερ, 4 κατά, 1 λευκό και 2 αποχές, η πρόταση ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ