Δεν είναι μους, ούτε brownie. Είναι μια ελάχιστα παχιά κρέμα με αγνή μαύρη σοκολάτα και ξύσμα πορτοκάλι για υπέροχο άρωμα. Κατά προτίμηση αλλά όχι απαραίτητα γίνεται με λίγη ζάχαρη. Είναι πολύ ελαφριά και με χαμηλό κόστος. Είναι τόσο εύκολη που προλαβαίνετε να την κάνετε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. θα τρελάνει όλους τους καλεσμένους σας με την ελαφριά αλλά πλούσια γεύση της και την υπέροχη υφή της. Θα σας ζητάνε την συνταγή όλες οι φίλες σας. Υλικά και Εκτέλεση:
Υλικά
1/2 κιλό γάλα
1/2 φλυτζάνι κομμένη σοκολάτα (βάλτε μαύρη ή γάλακτος, είναι θέμα προτίμησης)
70 γραμμάρια ζάχαρη
5 κοφτές κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
Ξύσμα από πορτοκάλι
1 μύτη από κουταλιά νεσκαφέ
2 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
Υλικά
1/2 κιλό γάλα
1/2 φλυτζάνι κομμένη σοκολάτα (βάλτε μαύρη ή γάλακτος, είναι θέμα προτίμησης)
70 γραμμάρια ζάχαρη
5 κοφτές κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
Ξύσμα από πορτοκάλι
1 μύτη από κουταλιά νεσκαφέ
2 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
Βάζουμε στην άκρη 1 φλυτζάνι γάλα
Το υπόλοιπο το βάζουμε να ζεσταθεί σε κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού
Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και έτσι όπως είναι κρύο προσθέτουμε το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη
Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μπολ με το γάλα
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα από το μπολ, λίγο-λίγο για να μην κόψει
Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να «δέσει»
Αποσύρουμε όταν η κρέμα είναι ακόμη υγρή, να μη γίνει γύψος
Μοιράζουμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες
Αξιοποιήστε για την κρέμα σας ό,τι μπολάκι διαθέτετε.
Το υπόλοιπο το βάζουμε να ζεσταθεί σε κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού
Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και έτσι όπως είναι κρύο προσθέτουμε το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη
Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μπολ με το γάλα
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα από το μπολ, λίγο-λίγο για να μην κόψει
Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να «δέσει»
Αποσύρουμε όταν η κρέμα είναι ακόμη υγρή, να μη γίνει γύψος
Μοιράζουμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες
Αξιοποιήστε για την κρέμα σας ό,τι μπολάκι διαθέτετε.