Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Μέθυσε» τη Νάουσα ο Βεροιώτης Σεφ Γιάννης Σαμούκας

Μια πλούσια μαγειρική εβδομάδα είχε ο Βεροιώτης Σεφ Γιάννης Σαμούκας. Έπειτα από τον... μαραθώνιο ζαχαροπλαστικής στο «Γλυκό Σπίτι των Χριστουγέννων» της ΚΕΠΑ, όπου καθημερινά μας σύστηνε και ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, η εβδομάδα έκλεισε με μια βραδιά οινο-γευσιγνωσίας στο τριμήμερο «Νάουσα, πόλη του Οίνου», που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο ΒΕΤΛΑΝΣ από το νεοσύστατο Σύνδεσμο Οινοποιών...
και Αμπελουργών Νάουσας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ξινόμαυρο και άλλα κρασιά της περιοχής, μέσα από δοκιμές και ημερίδες.
Μια ξεχωριστή εκδήλωση ήταν και αυτή που συμμετείχε ο Σεφ Γιάννης Σαμούκας, όπου μαζί με τον DIP WSET Γρηγόρη Μιχαήλο, παρουσίασαν στο κοινό κλασσικούς και πρωτότυπους συνδυασμούς φαγητού και Ξινόμαυρου. Ένα καλό φαγητό, όταν συνοδεύεται από ένα καλό κρασί, ενισχύονται και αναδεικνύονται οι γεύσεις και τα αρώματα και των δυο, υποστήριξε ο κ. Μιχαήλος.
Οι δυο άντρες, που θεωρούνται κορυφαίοι ο καθένας στον τομέα του, δημιούργησαν σε συνεργασία μια λίστα 8 διαφορετικών συνδυασμών φαγητού και ξινόμαυρου και κάλεσαν το κοινό να τους αξιολογήσει. 
Την ημερίδα οινο-γευσιγνωσίας παρακολούθησαν αρκετοί λάτρεις του κρασιού, επαγγελματίες αμπελουργοί καθώς και δημοσιογράφοι οίνου από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις γεύσεις της Ημαθίας που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν. 

Τα υλικά που χρησιμοποίησε ο Σεφ και η ομάδα του από το εστιατόριο 12γράδα στη Βέροια, ήταν μοσχάρι, πέστροφα, σολομός, κόκορας, αρνάκι και αγριογούρουνο, μαγειρεμένα σύμφωνα με τη Βεροιώτικη παράδοση αλλά με ιδιαίτερες πινελιές.











ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ