Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με πρωτοφανή προσέλευση η Ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία στη Βέροια

«Η οικογένεια είναι λιμάνι. Αν δεν μπορούμε να ησυχάσουμε και εκεί, τότε το έχουμε χάσει...»
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9/12 στη Βέροια, ημερίδα με θέμα «Δυσλειτουργία στην οικογένεια: Ο κύκλος της βίας και της προδοσίας». Η ημερίδα που διοργανώθηκε από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί», την Τοπική οργάνωση ΑΧΕΠΑ Βέροιας «Βεργίνα» και σε συνεργασία με την οργάνωση «Βία stop», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων...
του Επιμελητηρίου Ημαθίας, η οποία και γέμισε ασφυκτικά. Παιδαγωγοί, αστυνομικοί, ψυχολόγοι και πλήθος κόσμου, όλοι εν δυνάμει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τους εισηγητές, ενώ στο τέλος ακολούθησε προβολή ταινίας και συζήτηση.


Στην εισήγησή της η κ. Ελένη Φώτου, Δικαστική Ψυχολόγος, Υπ. Διδάκτορος ΔΠΘ -«Βία Στοπ», κάλυψε  τους συνήθεις μύθους σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, αναφέρθηκε σε σημάδια κακοποίησης σε παιδιά και ενήλικες και στο θεωρητικό πλαίσιο. Έθιξε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως π.χ. ότι τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται κατά την περίοδο των εορτών, ενώ αναφέρθηκε εκτενέστερα στο τι πρέπει να κάνει το όργανο, όταν έρχεται στην υπηρεσία του ένα θύμα. «Να μην κρίνουμε από την καταγωγή, ούτε από το πόσες φορές έχει έρθει και κυρίως να μη λέμε ποτέ ότι όλα θα πάνε καλά».
Στην εισήγησή του ο κ. Νικόλαος Καραγιαννίδης, Αστυνόμος Β΄ εν αποστρατεία / Γραμματέας τoυ Ινστιτούτου Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων «Βία Στοπ» της Καβάλας, στάθηκε στα βασικά σημεία του νόμου, ενώ παρουσίασε τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Αστυνομία, σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. 
«Η οικογένεια είναι λιμάνι. Αν δεν μπορούμε να ησυχάσουμε και εκεί, τότε το έχουμε χάσει», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια τις υποχρεώσεις των αστυνομικών και τα δικαιώματα των πολιτών. «Οι αστυνομικοί πρέπει να εκπαιδεύονται και οι στόχοι τους να είναι να προστατεύσουν το θύμα με σοβαρότητα, υπομονή και κυρίως εχεμύθεια».

Στο τέλος της εισήγησής του, έκανε παρέμβαση ο κ. Κούγκας, Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης της Αστυνομίας στο Πανόραμα, θέλοντας να επισημάνει πως στην Ημαθία, οι αστυνομικοί περνούν συχνά από σεμινάρια.
Στην εισήγησή της η κ. Θεοδώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργός της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», παρουσίασε τις επιπτώσεις της ενδοοικογενειακής βίας στη ζωή των παιδιών, όπως καταγράφεται καθημερινά στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού.










ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ