Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αγγλικά Χριστούγεννα μύρισαν στο Αρχοντικό Σαράφογλου

Η μαγεία της ζαχαροπλαστικής των Χριστουγέννων συνεχίστηκε και σήμερα στο Αρχοντικό Σαράφογλου, με τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά της Αγγλίας να παίρνουν το απόγευμα της Τρίτης 8/12 τη σκυτάλη στο «Γλυκό σπίτι των Χριστουγέννων» που διοργανώνει η ΚΕΠΑ Βέροιας. Περίπου 25 χριστουγεννιάτικες πουτίγκες ετοιμάστηκαν από τους συμμετέχοντες, υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου Σεφ Γιάννη Σαμούκα, ενώ ακολούθησε η παρασκευή τσαγιού...
και ένα χαλαρωτικό tea party. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:










Το «Γλυκό σπίτι των Χριστουγέννων» ανοίγει τις πόρτες του και αύριο στις 19:00, με τα Ιταλικά Panettone και τα Γαλλικά Buche de Noel να φέρνουν τα ευρωπαϊκά Χριστούγεννα στη Βέροια! Δείτε το πρόγραμμα:

Τετάρτη 9/12 - Ιταλία και Γαλλία
«Βuon Natale»
Panettone (γλυκό «καρβέλι ψωμί»)
Είναι ένα παραδοσιακό «ψωμένιο» γλυκό. Η λέξη panettone προέρχεται από την ιταλική λέξη «panetto» που σημαίνει μικρό καρβέλι ψωμί και ετοιμάζεται συνήθως, τις ημέρες των Χριστουγέννων τόσο στην Ιταλία, όσο και στη Βραζιλία, τη Μάλτα, τη Γερμανία και την Ελβετία, ενώ αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Μιλάνου.

«joyeux noel»
Buche de Noel (κορμός για φάγωμα) 
Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, με καταγωγή από τη Γαλλία, που συναντάται όμως και σε άλλες γαλλόφωνες περιοχές. Όπως μαρτυρά και το ίδιο του το όνομα, το συγκεκριμένο γλυκό φτιάχνεται και στολίζεται έτσι ώστε να μοιάζει με κορμό ξύλου έτοιμο να καεί στο τζάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ