Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συμβαίνει τώρα: Εκατοντάδες δρομείς στο κέντρο της Βέροιας

Πριν από 4 χρόνια γεννήθηκε η ιδέα που για καιρό καλλιεργούσε μία μικρή ομάδα δρομέων, να διοργανώσει έναν αγώνα που να συνδέει τον πολιτισμό με τον αθλητισμό. Έτσι άνθρωποι με ευαισθησία στον χώρο της άθλησης και τον πολιτισμό σκέφτηκαν και υλοποίησαν το γεγονός αυτό, την διοργάνωση ενός λαϊκού αγώνα δρόμου που θα συνέδεε την Βεργίνα και τους αρχαίους Βασιλικούς τάφους του Φιλίππου με την πόλη της Βέροιας, περνώντας τον αγώνα από την τεχνική λίμνη του Αλιάκμονα...
προσθέτοντας ένα ακόμη στοιχείο στην διοργάνωση την απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής του Αλιάκμονα και την ανάδειξη του φυσικού και περιβαλλοντολογικού της κάλους.
Η ομάδα αυτή των δρομέων με την πραγματική βοήθεια του Αθλητικού τμήματος του Δήμου Βέροιας Κ.Α.Π.Α και τον Δήμο Βέροιας που πάντοτε ανταποκρίνεται και δραστηριοποιείτε στο χώρο του Αθλητισμού, ξεκίνησε μια προσπάθεια τον Δεκέμβρη του 2012 με την διοργάνωση του 1ου Φιλίππειου δρόμου απόστασης 14.600m συμμετέχοντας 480 δρομείς εκ των οποίων οι 60 ήταν Βεροιώτες. Το 2013 στον 2ο Φιλίππειο δρόμο το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αφού συμμετείχαν 560 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 80 Βεροιώτες. Το 2014 συμμετείχαν 750 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 128 Βεροιώτες .Φέτος η μικρή αυτή ομάδα των δρομέων απέκτησε οντότητα με την επωνυμία Σύλλογος δρομέων Βέροιας που ξεπερνάει μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια τα 150 μέλη. Σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Α. αποφασίστηκε ο Φιλίππειος δρόμος να γίνει πλέον θεσμός. Έτσι σήμερα το πρωί πάνω από 800 δρομείς συμμετείχαν στον μεγάλο μαραθώνιο της Ημαθίας. Μείνετε συντονισμένοι, έρχεται αποκλειστικό ρεπορτάζ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον 4ο Φιλίππειο δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ