Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας βιωματική, ημερίδα με τίτλο « Μικροζυμώματα - Το δέντρο των ευχών» με την έγκριση του Σχολικού Συμβούλου 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας. Όλα τα παιδιά του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά... στις δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και πολλά εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά μηνύματα. Κάθε τάξη παρακολούθησε τους εκλεκτούς καλεσμένους - ομιλητές μας κυκλικά.
Στα «Μικροζυμώματα» οι μαθητές ενημερώθηκαν για την πορεία του ψωμιού μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας, τα είδη ψωμιών και αλεύρων , τη διαδικασία ζυμώματος και ψησίματος του ψωμιού. Ζύμωσαν τα ίδια και άκουσαν με προσοχή την ιστορία του ψωμιού και τις συμβουλές των αρτοποιών, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων αρτοποιών Ορφανουδάκη Κων/νου και Θεοδωρίδη Ιωάννη του Αρτοποιείου «Ελληνικόν» ιδιοκτησίας , των κ. Γκούντρα Γεώργιου και Πολιτάρχου Μαριάνθης – γονέων μαθητών του σχολείου μας.
Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κ. Ιωαννίδου Αννίτα, κ. Πλιάχα Αικατερίνη και κ. Στεφανάκης Γεώργιος μίλησαν στα παιδιά για την αξία του συνδυασμού υγιεινής διατροφής με τη σωματική άσκηση.
Ο καλεσμένος - γονέας του σχολείου μας κ. Ξαφάκος Παναγιώτης, γεωπόνος, παρουσίασε την ενότητα «Από το σιτάρι στο ψωμί», και τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με πραγματικούς σπόρους και χώμα. Μίλησε για την αξία του σταρένιου ψωμιού καθώς και των άλλων ειδών ψωμιού.
Η Φιλόλογος - Συγγραφέας κ. Σινώλα Φιλοθέη μίλησε για την αξία της Μεσογειακής διατροφής και της Μεσογειακής Πυραμίδας και παρουσίασε αποσπάσματα από το βιβλίο της με τίτλο «Της πόλης το παιδί», που αναφέρεται στη σημασία της υγιεινής διατροφής.
Τα παιδιά με όμορφο - ψυχαγωγικό τρόπο ενημερώθηκαν από τις Διαιτολόγους- Διατροφολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας κ. Νικολοπούλου Έλσα και Τσιούχα Χρυσάνθη (Ασκούμενη), για τη σημασία και αξία της Υγιεινής-Μεσογειακής διατροφής.
Στη δραστηριότητα «Το δέντρο των ευχών» οι μαθητές έγραψαν όμορφες, ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές ευχές για τη γιορτή των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους με την βοήθεια των δασκάλων τους, τις οποίες και τοποθέτησαν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της αυλής μας.
Οι μαθητές μας δημιούργησαν όμορφες κατασκευές, κολλάζ και ζωγραφιές σχετικές με την ημερίδα, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.
Τέλος οι γονείς και κηδεμόνες του σχολείου, προσέφεραν πλούσια και νοστιμότατα εδέσματα υγιεινής διατροφής , συμμετέχοντας στις δράσεις και τους ευχαριστούμε γι αυτό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Σοφιανίδης Γεώργιος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σχολικός Σύμβουλος της 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων του Γραφείου Π.Ε. Ημαθίας κ. Αντωνιάδου Έφη.
Στα «Μικροζυμώματα» οι μαθητές ενημερώθηκαν για την πορεία του ψωμιού μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας, τα είδη ψωμιών και αλεύρων , τη διαδικασία ζυμώματος και ψησίματος του ψωμιού. Ζύμωσαν τα ίδια και άκουσαν με προσοχή την ιστορία του ψωμιού και τις συμβουλές των αρτοποιών, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων αρτοποιών Ορφανουδάκη Κων/νου και Θεοδωρίδη Ιωάννη του Αρτοποιείου «Ελληνικόν» ιδιοκτησίας , των κ. Γκούντρα Γεώργιου και Πολιτάρχου Μαριάνθης – γονέων μαθητών του σχολείου μας.
Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κ. Ιωαννίδου Αννίτα, κ. Πλιάχα Αικατερίνη και κ. Στεφανάκης Γεώργιος μίλησαν στα παιδιά για την αξία του συνδυασμού υγιεινής διατροφής με τη σωματική άσκηση.
Ο καλεσμένος - γονέας του σχολείου μας κ. Ξαφάκος Παναγιώτης, γεωπόνος, παρουσίασε την ενότητα «Από το σιτάρι στο ψωμί», και τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με πραγματικούς σπόρους και χώμα. Μίλησε για την αξία του σταρένιου ψωμιού καθώς και των άλλων ειδών ψωμιού.
Η Φιλόλογος - Συγγραφέας κ. Σινώλα Φιλοθέη μίλησε για την αξία της Μεσογειακής διατροφής και της Μεσογειακής Πυραμίδας και παρουσίασε αποσπάσματα από το βιβλίο της με τίτλο «Της πόλης το παιδί», που αναφέρεται στη σημασία της υγιεινής διατροφής.
Τα παιδιά με όμορφο - ψυχαγωγικό τρόπο ενημερώθηκαν από τις Διαιτολόγους- Διατροφολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας κ. Νικολοπούλου Έλσα και Τσιούχα Χρυσάνθη (Ασκούμενη), για τη σημασία και αξία της Υγιεινής-Μεσογειακής διατροφής.
Στη δραστηριότητα «Το δέντρο των ευχών» οι μαθητές έγραψαν όμορφες, ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές ευχές για τη γιορτή των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους με την βοήθεια των δασκάλων τους, τις οποίες και τοποθέτησαν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της αυλής μας.
Οι μαθητές μας δημιούργησαν όμορφες κατασκευές, κολλάζ και ζωγραφιές σχετικές με την ημερίδα, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.
Τέλος οι γονείς και κηδεμόνες του σχολείου, προσέφεραν πλούσια και νοστιμότατα εδέσματα υγιεινής διατροφής , συμμετέχοντας στις δράσεις και τους ευχαριστούμε γι αυτό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Σοφιανίδης Γεώργιος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σχολικός Σύμβουλος της 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων του Γραφείου Π.Ε. Ημαθίας κ. Αντωνιάδου Έφη.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς, τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας, Γκούντρα Γεώργιο, Πολιτάρχου Μαριάνθη, ιδιοκτήτες του Αρτοποιείου-Φούρνου «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ», Ξαφάκο Παναγιώτη, Γεωπόνο, για την ευγενική τους διάθεση εθελοντικής προσφοράς στην πραγματοποίηση της βιωματικής ημερίδας με θέμα «Μικροζυμώματα - Το δέντρο των ευχών», που συνδιοργανώσαμε με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στου χώρους του σχολείου.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά την κ. Νικολοπούλου Έλσα, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και την κ. Τσιούχα Χρυσάνθη ασκούμενη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, την κ. Σινώλα Φιλοθέη, Φιλόλογο-Συγγραφέα, για την ευγενική τους διάθεση να στηρίξουν με χρήσιμες, πρακτικές, εποικοδομητικές και ουσιαστικές διαλέξεις, την εκδήλωσή μας, καθώς και τους Θεοδωρίδη Ιωάννη και Ορφανουδάκη Κωνσταντίνο, υπαλλήλους του αρτοποιείου-Φούρνου «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ» που με τη δραστηριότητα των μικροζυμάτων κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών μας, διευρύνοντας τον γνωστικό τους ορίζοντα. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα, όλους τους γονείς των μαθητών μας, που στήριξαν με την παρουσία τους την ημερίδα και προσέφεραν πλούσια υγιεινά εδέσματα, τα οποία μοιράστηκαν στα διαλείμματα της εκδήλωσης στους μαθητές του σχολείου.
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τα μέλη του συλλόγου μας, Γκούντρα Γεώργιο, Πολιτάρχου Μαριάνθη, ιδιοκτήτες του Αρτοποιείου-Φούρνου «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ», Ξαφάκο Παναγιώτη, Γεωπόνο, την κ. Νικολοπούλου Έλσα, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και Τσιούχα Χρυσάνθη , ασκούμενη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, την κ. Σινώλα Φιλοθέη, Φιλόλογο-Συγγραφέα, καθώς και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για την βοήθεια και στήριξη που παρείχαν στην πραγματοποίηση της βιωματικής ημερίδας που συνδιοργανώσαμε με τον σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στους χώρους του σχολείου.
Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε θερμά! Η ευγενική προσφορά τους, αποτελεί δείγμα της ευαισθησίας τους ως πολίτες και συμβάλλει θετικά στην πραγμάτωση του κοινού μας στόχου για ένα σχολείο σύγχρονο, όμορφο και ικανό να πετύχει.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους κ. Θεοδωρίδη Ιωάννη και Ορφανουδάκη Κωνσταντίνο, υπαλλήλους του αρτοποιείου-Φούρνου «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ», καθώς και όλους τους γονείς για την παρουσία και την πολύτιμη συνεισφορά τους σε νοστιμότατα εδέσματα, υγιεινής διατροφής που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στους μαθητές μας.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τις ενδιαφέρουσες βιωματικές δραστηριότητες ενταγμένες στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και σχολικών δραστηριοτήτων που προσέφεραν στους μαθητές του σχολείου.