Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

4 «ΝΑΙ» και 1 «ΟΧΙ» από την Ημαθία για το σύμφωνο συμβίωσης

ΜΟΝΟ Ο ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ
Ολοκληρωτική αποσταθεροποίηση των κοινοβουλευτικών συσχετισμών προκάλεσε η ονομαστική ψηφοφορία για τις διατάξεις του συμφώνου συμβίωσης, προκαλώντας ισχυρές αρρυθμίες τόσο εντός των περισσοτέρων κοινοβουλευτικών ομάδων όσο και στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης. Πάντως, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια εγκρίθηκε...
με την στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Συγκεκριμένα, επι της αρχής το νομοσχέδιο έλαβε 194 «ΝΑΙ», 55 «κατά» ενώ 51 βουλευτές απουσίαζαν. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία έσπασε σε τρία κομμάτια με 29 βουλευτές να καταψηφίζουν, 27 να επιλέγουν την αποχή και 19 να υπερψηφίζουν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διχάστηκαν με πέντε βουλευτές να καταψηφίζουν, 3 να υπερψηφίζουν και τον αρχηγό τους Πάνο Καμμένο να απουσιάζει. Ειδικότερα, από την Ημαθία, οι τρεις κυβερνητικοί Βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Αντωνίου, Χρήστος Αντωνίου και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ο οποίος ήταν και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) ψήφισαν «ΝΑΙ», σε αντίθεση με τον Απόστολο Βεσυρόπουλο της ΝΔ, ο οποίος ψήφισε «ΟΧΙ» επί της αρχής. Πάντως, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης προκάλεσε ενδοκυβερνητικές τριβές και ανέδειξε το ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Mε φιλιά στα θεωρεία της Βουλής η υποδοχή του συμφώνου
Τα μέλη της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, οι εκπρόσωποι των οργανώσεων και οι πολίτες που βρέθηκαν στο πλευρό τους για την υποστήριξη του συμφώνου, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς αργά τη νύχτα, μετά την ανακοίνωση της υπερψήφισης του συμφώνου συμβίωσης. Το κλίμα στα θεωρεία ήταν εορταστικό. Κάποιοι φίλησαν το σύντροφό τους και χειροκροτούσαν παρατεταμένα. Έξω από τη Βουλή, παρέμεναν λίγοι συγκεντρωμένοι της απογευματινής διαμαρτυρίας, οι οποίοι επίσης πανηγύρισαν και υποδέχτηκαν την είδηση με ενθουσιασμό.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ