Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δεν «ξεκόλλησαν» από τα 28 λεπτά τα συμπύρηνα ροδάκινα στην Ημαθία

Με τιμές, που φτάνουν στο χέρι του παραγωγού τα 40 έως και 41 λεπτά το κιλό, αγοράζουν τις τελευταίες ημέρες, οι κονσερβοβιομηχανίες τις όψιμες ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου των ορεινών περιοχών, λίγες ημέρες πριν το τέλος της φετινής καλλιεργητικής περιόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Άρνισσα Πέλλας οι παραγωγοί αισθάνονται ικανοποιημένοι από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, καθώς πουλάνε μέχρι και 15 λεπτά υψηλότερα... από ό,τι οι συνάδελφοί τους στον κάμπο, το προηγούμενο διάστημα. «Ξεκινήσαμε με 28 λεπτά το κιλό, αλλά σταδιακά, λόγω και της έλλειψης πρώτης ύλης που παρατηρείται φέτος, η τιμή ανέβηκε στα 31 λεπτά, κατόπιν στα 35 λεπτά, στα 38 λεπτά και τώρα είναι στα 40 με 41 λεπτά το κιλό για τον παραγωγό» ανέφερε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού της Άρνισσας Αθανάσιος Σταματόπουλος. Αντίστοιχα, στον κάμπο της Πέλλας και της Ημαθίας, που συγκεντρώνεται και ο βασικός όγκος παραγωγής βιομηχανικού ροδάκινου, οι τιμές φέτος δεν «ξεκόλλησαν» από τα 28 λεπτά το κιλό ήτα 25 λεπτά καθαρά στο χέρι του παραγωγού. Σχετικά με την εμπορική διάθεση της ελληνικής κομπόστας, φέτος αναμένεται αυξημένη ζήτηση και μια ελαφρά βελτίωση στις τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ