Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου η σκληρή στάση Λαπαβίτσα και άλλων Βουλευτών

Το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας που έθεσε μάλλον αιφνιδιαστικά ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί ακόμα έναν πονοκέφαλο για το Μέγαρο Μαξίμου μετά την επίτευξη συμφωνίας και την τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ. Κι αν οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από την Ευρωβουλή με τους ευρωβουλευτές του κόμματος Κώστα Χρυσόγονο και Σοφία Σακοράφα να διατυπώνουν...
τη διαφωνία τους με τον υπουργό Επικρατείας, οι αντιδράσεις που «ζυγίζουν» περισσότερο είναι εκείνες των βουλευτών του κόμματος αφού από αυτούς κρίνεται η διατήρηση ή η απώλεια της δεδηλωμένης πλειοψηφίας. Η τελευταία αντίδραση ήρθε από τον Αλέξη Μητρόπουλο ο οποίος είπε σαφώς ότι αν η συμφωνία περιέχει το παλιό Μνημόνιο δεν μπορεί να μπει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε: «Ζητήματα τιμωρίας και κομματικής πειθαρχίας δεν έχουν να κάνουν με τις αξίες της Αριστεράς. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα ίσως είναι το τελευταίο καταφύγιο του λαού για να στείλει ένα πατριωτικό μήνυμα στους δανειστές».

Τις προηγούμενες ημέρες αντέδρασαν μία σειρά Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βουλευτής Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσας μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» τόνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένοι, αλλά θα πρέπει να διαβουλευτούν με τον λαό, γιατί η νομιμοποίηση των βουλευτών προκύπτει πάντα από την βούληση του λαού. Από την πλευρά της η Χαρά Καφαντάρη δεν δίστασε να δηλώσει ότι: «Η κομματική πειθαρχία προσωπικά δεν μου πολυαρέσει (...) εκτιμώ ότι ο καθένα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει και θα σκεφτεί με ωριμότητα την ευθύνη του απέναντι στο λαό και τη χώρα». Παράλληλα ο Δημήτρης Κοδέλας με μήνυμα του στο Facebook έθεσε το εξής δίλημμα στην κυβέρνηση: «Κομματική πειθαρχία στην λαϊκή εντολή ή κομματική πειθαρχία στην τρόικα;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ