Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προσλήψεις στον δήμο της Βέροιας!!!

4 ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ 2 ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Ο δήμος Βέροιας πρόκειται να προσλάβει τέσσερις υπαλλήλους με ειδικότητα χειριστές αυτοκινήτων με οκτάμηνη σύμβαση, για να καλυφθούν οι αυξημένες εποχικές ή άλλες περιοδικές ή πρόσκαιρες ανάγκες των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα κ.λ.π.) κατά τους θερινούς μήνες, στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Βέροιας (Πρώην Δήμοι Βέροιας, Απ.Παύλου, Βεργίνας, Δοβρά και Μακεδονίδος) για το έτος 2015. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 3 οδηγοί για τους τράκτορες του δήμου και ένας χειριστής γκρέιντερ. Επιπλέον, θα προσληφθούν και δυο δικηγόροι με έμμισθη εντολή, οι οποίοι θα καλύψουν αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τον δήμο Βέροιας η πρόσληψή τους είναι αναγκαία γιατί το 2014 υπήρξαν 270 υποθέσεις, για δικαστική εκπροσώπηση και μάλιστα για παράσταση και κατάθεση προτάσεων σε δικαστήρια, κάθε βαθμού, δικαιοδοσίας και αρμοδιότητας και απευθύνθηκαν 290 ερωτήματα στον δήμο, για σύνταξη εγγράφου γνωμοδότησης, χωρίς να περιλαμβάνονται οι ποινικές υποθέσεις αιρετών και υπαλλήλων.
Επιπλέον, ως γνωστό, υπάρχει πληθώρα προφορικών ερωτημάτων και παραστάσεις σε συσκέψεις κλπ. Όπως γίνεται ευχερώς αντιληπτό ο σημαντικός αυτός όγκος εργασιών, δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί από 1 δικηγόρο, αφού αυτό, πλην του αντικειμενικού λόγου ότι δεν μπορεί ένας δικηγόρος να παρίσταται ετησίως σε 270 δικαστήρια και να διεκπεραιώνει 290 έγγραφες γνωμοδοτήσεις με δισεπίλυτα τις περισσότερες φορές θέματα, αντιβαίνει και στους κανόνες της λογικής, αφού στον καποδιστριακό δήμο, προεβλέποντο με βάση τις τότε ανάγκες 6 δικηγόροι και υπήρχαν μόνο οι 2 και στον διευρυμένο καλλικρατικό, ενώ απασχολούνταν, με διάφορες σχέσεις, επιπλέον και άλλοι 4 , σήμερα υφίσταται ένας (1) μόνο δικηγόρος και πρέπει να διεκπεραιώνεται το σύνολο των υποθέσεων μόνο από έναν (1) δικηγόρο, ο οποίος το 2014 έχει διεκπεραιώσει το σύνολο των γνωμοδοτήσεων και 117 παραστάσεις, οι δε λοιπές ανατέθηκαν ήδη σε εξωτερικούς δικηγόρους.

Αποτέλεσμα της εν λόγω κατάστασης είναι να υφίσταται κίνδυνος ενδεχόμενα απώλειας προθεσμιών, καθυστερήσεων και σφαλμάτων, αλλά το κυριότερο απώλειας ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βέροιας πρέπει να ασχοληθεί και με την άσκηση αγωγών και διορθώσεων κτηματολογικών εγγραφών, κατά των ενδεχόμενων καταπατητών της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, ειδάλλως υπάρχει προφανής και άμεσος κίνδυνος απώλειας των δικαιωμάτων μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ