Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ίλια Ιωσηφίδου: Οι «Αγανακτισμένοι» της πλατείας και η Εθνική διαπραγμάτευση

Άρθρο σχετικά με τις πρόσφατες διαδηλώσεις των πολιτών στις πλατείες, ως κίνηση συμπαράστασης στις εθνικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η υποψήφια βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Ίλια Ιωσηφίδου. Είπε χαρακτηριστικά: «Αυτές της μέρες η ελληνική κυβέρνηση κάνει μια από τις σημαντικότερες διαπραγματεύσεις από την εποχή της ύπαρξης του ελληνικού κράτους, τη διαπραγμάτευση για το τεράστιο χρέος της χώρας μας. Όλοι οι Έλληνες συμφωνούν ότι το μνημόνιο δε μπορεί να συνεχίσει με τη σημερινή του μορφή, ότι έχουν φτάσει στα όριά τους και έχουν δώσει με την ψήφο τους ρητή εντολή στην κυβέρνηση να σταματήσει αυτή τη δίχως προοπτική λιτότητα. Την ίδια στιγμή οι πολίτες στις πλατείες με μαζικές και ενθουσιώδεις «αυθόρμητες» διαδηλώσεις υπέρ των ελληνικών θέσεων και κατά της τρόικας και της Γερμανίας προσπαθούν να ενισχύσουν και να υποστηρίξουν τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης.
Αυτά ως εδώ. Τώρα όμως ήρθε η ώρα της αλήθειας. Δηλαδή της συζήτησης και της συμφωνίας.
Η κυβέρνηση διαθέτει νωπή εντολή από τις εκλογές και πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι είναι εξουσιοδοτημένη να μιλήσει και να αποφασίσει εξ ονόματος του ελληνικού λαού. Σήμερα λοιπόν οι διαδηλώσεις της πλατείας με την αντιευρωπαϊκή ρητορική και τα αδιάλλακτα συνθήματα μπορεί, αντί να διευκολύνουν, να εμποδίσουν τους Έλληνες διαπραγματευτές να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες που επιβάλλουν οι περιστάσεις και το συμφέρον της χώρας.
Σε μια ανάλογη περίπτωση, το Μακεδονικό, οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της σύνθετης ονομασίας εμπόδισαν την ελληνική κυβέρνηση να κάνει έναν έντιμο συμβιβασμό με αποτέλεσμα να ηττηθούμε σε βάθος χρόνου καθώς σήμερα οι χώρες μια-μια αναγνωρίζουν τη FYROM σαν «Μακεδονία».
Τότε ήταν το όνομα, η ιστορία μας. Σήμερα το διακύβευμα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας. Και εδώ επίσης δεν υπάρχουν περιθώρια ατυχήματος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ