Συνεχίζει τις αποκαλύψεις του, ο τέως αντιδήμαρχος της Βέροιας κύριος Δημήτρης Δάσκαλος όσον αφορά την «Γέφυρα Κούσιου» και όλο το παρασκήνιο που την συνοδεύει. Μάλιστα, ο έμπειρος πολιτικός έβγαλε και διευκρινιστική δήλωση για το 1ο μέρος του βιβλίου που γράφεται από τον ίδιο και θα κυκλοφορήσει στο μέλλον. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα αναφέρει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:
ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΥΣΙΟΥ...
Αυτή είναι η αλήθεια...
Μόλις σήμερα (Τρίτη 9/9/2014) πληροφορήθηκα ότι την πρόταση για την κατασκευή της γέφυρας στην περιοχή κτηνιατρείου είχε προτείνει στον τότε Δήμαρχο ο κος Παύλος Παυλίδης –Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.
Αφού αξιολόγησε την πρόταση το 2002 ο πρώην Δήμαρχος , κος Ιωάννης Χασιώτης ξεκίνησε την διαδικασία εκπόνησης της μελέτης της «γέφυρας Κτηνιατρείου».
Έτσι ανατέθηκε η οριστική μελέτη μέσω της τεχνικής εταιρίας του δήμου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» στην μελετητική εταιρία ΜΕΤΕ ΣΥΜ Α.Ε
Προηγουμένως όμως είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες :
1. Έκδοσης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων
2. Της μελέτης οδοποιίας και προσβάσεων
3. κήρυξης των απαλλοτριώσεων
Η οριστική μελέτη της «Γέφυρας Κτηνιατρείου», εγκρίθηκε το 2005 επί Δημαρχιακής θητείας κου Χρήστου Σκουμπόπουλου. Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα συνωδά έργα.
Μόλις αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου, από τις πρώτες επισκέψεις μας στην Αθήνα με την κα Δήμαρχο Χαρούλα Ουσουλτζόγλου –Γεωργιάδη , στα αρμόδια υπουργεία υποδομών, στην Περιφέρεια αλλά και στην τότε Νομαρχία, αναζητήσαμε πόρους είτε από το ΠΕΠ ή από πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την κατασκευή του έργου. Η απάντηση όλων ήταν ότι δεν υπάρχει επιλεξιμότητα για ανάλογα έργα και η πρόταση όλων ήταν να κατασκευασθεί η γέφυρα από ίδιους πόρους. Επειδή στο πρώτο μέρος αναφέρθηκα στην συμβολή του κου Δημοσθένη Τζημηρόπουλου θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα.
Όταν φθάσαμε σε αδιέξοδο της διάθεση της δωρεάς για κατασκευή σχολείου τότε ήταν καθοριστική η συμβολή του, ο οποίος μου πρότεινε την κατεύθυνση της δωρεάς στην κατασκευή της γέφυρας (διότι ήταν η μόνη ώριμη μελέτη που υπήρχε στον Δήμο Βέροιας) μαζί με τον τρόπο να φθάσουν τα χρήματα ώστε να καλύψουν τον προϋπολογισμό του έργου. Αν είχαμε κάποια άλλη ώριμη μελέτη στον Δήμο εκείνο το διάστημα θα μπορούσε ίσως να κατευθυνθεί η δωρεά.
Αφού αξιολόγησα την πρότασή του, ενημέρωσα την κα Δήμαρχο, η οποία το είδε επίσης θετικά, και έδωσε οδηγίες να συνεχίσουμε για την διάθεση της δωρεάς. Στην συνέχεια καλέσαμε τον κο Μαυράκη Ιωάννη, με τον οποίο είχαμε πρόσφατα συνεργασθεί ως Δήμος για την σύνταξη της μελέτης της πεζογέφυρας. Σε σύσκεψη στην τεχνική υπηρεσία είπε τις απόψεις του για την μελέτη, τις οποίες τις διατυπώνει και στις τοποθετήσεις του στην διάρκεια της συζήτησης της 658/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία παρατίθεται αυτούσια στο 2ο μέρος που αναρτήσω και θα δημοσιευθεί το επόμενο τριήμερο.
Έχει πραγματικά ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς την απόφαση, γιατί ομιλούν στις τοποθετήσεις τους:
• η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου –Γεωργιάδου με τα καλύτερα λόγια. Δεν ξεχνώ πόσες φορές πήγαμε στην Πυλαία, στα γραφεία της Εγνατίας Α.Ε, για την διαδικασία ελέγχου της μελέτης.
• ο μελετητής κος Μαυράκης που απαντά σε όλα τα ερωτήματα για την αρτιότητα της μελέτης στην τοποθέτηση του και απαντά γιατί έγινε τροποποίηση της μελέτης που υπήρχε στον Δήμο.
• ο κος Τσιλογιάννης -Πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής.
• ο αείμνηστος Νίκος Παπαγιαννούλης, μεγάλη η προσφορά του.
• ο κος Τσιάρας Αντώνης (μέλος της διαχειριστικής επιτροπής).
• Ο Δελαβερίδης Αγαθόνικος (μέλος της διαχειριστικής επιτροπής)
• Ο Μιχαηλίδης Γιώργος με την ερώτησή του προς τον μελετητή κο Μαυράκη Ιωάννη, για την τύχη του έργου εάν είχε δημοπρατηθεί με την προηγούμενη μελέτη που υπήρχε στο Δήμο (με τα λοξά βάθρα). Παρουσιάζει ενδιαφέρον η απάντηση του μελετητή
• αλλά και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της διαχειριστικής επιτροπής και μη.
Τα όσα αναφέρω διαδραματίσθηκαν το Καλοκαίρι του 2008.