Αγαπημένες μου Βεροιωπούλες, ναι για εσάς λέω τις παχουλούλες που έρχεται το καλοκαιράκι και το μοναδικό σας άγχος είναι το πως θα βγείτε στις παραλίες. Καταλαβαίνω πως αυτός είναι ο καθημερινός σας πονοκέφαλος αλλά μην μου στεναχωριέστε, η φίλη σας η «Πετρούλα» είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Μετά από μεγάλη έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο, θα ήθελα να σας παρουσιάσω την καλύτερη δίαιτα που βρήκα, για να φύγει αμέσως το λίπος γύρω από τη μεσούλα και την κοιλίτσα σας. Λοιπόν, πατήστε κλίκ πιο κάτω και αν κάνετε την συγκεκριμένη δίαιτα για δυο τρεις εβδομάδες θα γίνεται αποκτήσετε το τέλειο σώμα. ΔΕΙΤΕ:
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής
ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά (1% ή 1,5%) και ½ φλιτζάνι τσαγιού δημητριακά ή 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά (1% ή 1,5%) και 1 μικρή φέτα ψωμί με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή μαρμελάδα ή 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά (1% ή 1,5%) και 1 μικρό κουλούρι Θεσσαλονίκης
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο εποχής (μήλο ή αχλάδι ή ½ μπανάνα ή 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια ή 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή 2 μικρά ακτινίδια)
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΝΑΚ: Γιαούρτι έως 2% λιπαρά και 1 φρούτο (μήλο ή αχλάδι ή ½ μπανάνα ή 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια ή 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή 2 μικρά ακτινίδια)
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ:
1η μέρα: Ψάρι (επιλογής σας) ψητό ή βραστό (120 γρ. μαγειρεμένο) Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο Ψωμί ολικής αλέσεως ή μη (1 φέτα)
2η μέρα: Σπανακόρυζο ή λαχανόρυζο ή πρασόρυζο (1,5 κουτάλα σερβιρίσματος, που θα αναλογεί με ½ κουτάλα ρύζι) μαγειρεμένο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο Τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού ή τυρί τύπου cottage) (60 γρ.) ή φέτα (30 γρ.) Ψωμί ολικής αλέσεως ή μη (1 φέτα)
3η μέρα: Κοτόπουλο ή γαλοπούλα ψητή ή βραστή (120 γρ. μαγειρεμένο) Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο Ψωμί ολικής άλεσης ή μη (1 φέτα) ή 1 πατάτα (1 μικρή) βραστή ή ψητή ή ½ φλ. ρύζι (ως γαρνιτούρα)
4η μέρα: Φακές ή ρεβίθια ή φασόλια (1,5 κουτάλα σερβιρίσματος) μαγειρεμένα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο Τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού ή τυρί τύπου cottage) (60 γρ.) ή φέτα (30 γρ.) Ψωμί ολικής άλεσης ή μη (1 φέτα)
5η μέρα: Μακαρόνια (1,5 φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρεμένα ή περίπου 80 γρ. ωμά) 2 κ.σ. κιμά 1 κ.σ. τυρί τριμμένο 1 μικρή σαλάτα (με 1 κ. ελαιόλαδο)
6η μέρα: Κρέας άπαχο σε μορφή κιμά (2 μπιφτέκια) ή φιλέτο ή μπριζόλα (αφαιρέστε το ορατό λίπος) -120 γρ. ψημένο- Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο ½ φλ. ρύζι (ως γαρνιτούρα)
7η μέρα: Κοτόπουλο στο φούρνο (120 γρ., στραγγισμένο, χωρίς την πέτσα) 1 μέτρια πατάτα φούρνου (στραγγισμένη) Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΒΡΑΔΙΝΟ:
1η μέρα: 1 τοστ (λευκό ή μαύρο ψωμί, χωρίς βούτυρο) με 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) και ντομάτα 1 μικρή σαλάτα πράσινη (με 1 κ. ελαιόλαδο) ή Ντάκος: 1 παξιμάδι (ολικής ή μη) 60 γρ. με 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) και ντομάτα και ρίγανη
2η μέρα: 1 σαλάτα με τόνο (λαχανικά εποχής, 1 κονσέρβα τόνου σε νερό ή σε λάδι στραγγισμένη) με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
3η μέρα: 1 φρουτοσαλάτα (2 φρούτα) με 1 κ. μέλι και 1 γιαούρτι (2%)
4η μέρα: 1 μεγάλη πράσινη σαλάτα με 1 κ. ελαιόλαδο 1 αυγό βραστό Ψωμί ολικής άλεσης ή μη (1 φέτα)
5η μέρα: 1 φρουτοσαλάτα (2 φρούτα) με 1 κ. μέλι και 1 γιαούρτι (2%)
6η μέρα: ½ φλ. ρύζι με 1 γιαούρτι 2%
7η μέρα: 1 μέτρια πατάτα φούρνου στραγγισμένη 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) 1 μικρή σαλάτα πράσινη (με 1 κ. ελαιόλαδο).
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής
ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά (1% ή 1,5%) και ½ φλιτζάνι τσαγιού δημητριακά ή 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά (1% ή 1,5%) και 1 μικρή φέτα ψωμί με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή μαρμελάδα ή 1 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά (1% ή 1,5%) και 1 μικρό κουλούρι Θεσσαλονίκης
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο εποχής (μήλο ή αχλάδι ή ½ μπανάνα ή 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια ή 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή 2 μικρά ακτινίδια)
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΝΑΚ: Γιαούρτι έως 2% λιπαρά και 1 φρούτο (μήλο ή αχλάδι ή ½ μπανάνα ή 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια ή 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή 2 μικρά ακτινίδια)
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ:
1η μέρα: Ψάρι (επιλογής σας) ψητό ή βραστό (120 γρ. μαγειρεμένο) Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο Ψωμί ολικής αλέσεως ή μη (1 φέτα)
2η μέρα: Σπανακόρυζο ή λαχανόρυζο ή πρασόρυζο (1,5 κουτάλα σερβιρίσματος, που θα αναλογεί με ½ κουτάλα ρύζι) μαγειρεμένο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο Τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού ή τυρί τύπου cottage) (60 γρ.) ή φέτα (30 γρ.) Ψωμί ολικής αλέσεως ή μη (1 φέτα)
3η μέρα: Κοτόπουλο ή γαλοπούλα ψητή ή βραστή (120 γρ. μαγειρεμένο) Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο Ψωμί ολικής άλεσης ή μη (1 φέτα) ή 1 πατάτα (1 μικρή) βραστή ή ψητή ή ½ φλ. ρύζι (ως γαρνιτούρα)
4η μέρα: Φακές ή ρεβίθια ή φασόλια (1,5 κουτάλα σερβιρίσματος) μαγειρεμένα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο Τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού ή τυρί τύπου cottage) (60 γρ.) ή φέτα (30 γρ.) Ψωμί ολικής άλεσης ή μη (1 φέτα)
5η μέρα: Μακαρόνια (1,5 φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρεμένα ή περίπου 80 γρ. ωμά) 2 κ.σ. κιμά 1 κ.σ. τυρί τριμμένο 1 μικρή σαλάτα (με 1 κ. ελαιόλαδο)
6η μέρα: Κρέας άπαχο σε μορφή κιμά (2 μπιφτέκια) ή φιλέτο ή μπριζόλα (αφαιρέστε το ορατό λίπος) -120 γρ. ψημένο- Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο ½ φλ. ρύζι (ως γαρνιτούρα)
7η μέρα: Κοτόπουλο στο φούρνο (120 γρ., στραγγισμένο, χωρίς την πέτσα) 1 μέτρια πατάτα φούρνου (στραγγισμένη) Σαλάτα επιλογής από λαχανικά εποχής και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΒΡΑΔΙΝΟ:
1η μέρα: 1 τοστ (λευκό ή μαύρο ψωμί, χωρίς βούτυρο) με 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) και ντομάτα 1 μικρή σαλάτα πράσινη (με 1 κ. ελαιόλαδο) ή Ντάκος: 1 παξιμάδι (ολικής ή μη) 60 γρ. με 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) και ντομάτα και ρίγανη
2η μέρα: 1 σαλάτα με τόνο (λαχανικά εποχής, 1 κονσέρβα τόνου σε νερό ή σε λάδι στραγγισμένη) με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
3η μέρα: 1 φρουτοσαλάτα (2 φρούτα) με 1 κ. μέλι και 1 γιαούρτι (2%)
4η μέρα: 1 μεγάλη πράσινη σαλάτα με 1 κ. ελαιόλαδο 1 αυγό βραστό Ψωμί ολικής άλεσης ή μη (1 φέτα)
5η μέρα: 1 φρουτοσαλάτα (2 φρούτα) με 1 κ. μέλι και 1 γιαούρτι (2%)
6η μέρα: ½ φλ. ρύζι με 1 γιαούρτι 2%
7η μέρα: 1 μέτρια πατάτα φούρνου στραγγισμένη 30 γρ. τυρί άπαχο (ανθότυρο ή κατίκι ή τύπου cottage) 1 μικρή σαλάτα πράσινη (με 1 κ. ελαιόλαδο).